Haukipudas ja Koskiseutu osaksi Arinaa 1.1.2009


29.12.2008

Haukiputaan Osuuskaupan ja Osuuskauppa Koskiseudun osuuskunnan kokoukset toukokuussa 2008 osuuskauppojen sulautumisesta Osuuskauppa Arinaan. Asiakasomistajat siirtyvät Arinan jäseniksi ja työntekijät Arinan palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä. Sulautuminen merkitään kaupparekisteriin 1.1.2009.

Osuuskauppa Arina on pohjoissuomalaisten asiakasomistajien omistama – Oma kauppa. Haukiputaan Osuuskaupan ja Osuuskauppa Koskiseudun sulautuminen Arinaan vahvistaa S-ryhmän, kaupan alan ainoan osuustoiminnallisen yritysryhmän kilpailukykyä Pohjois-Suomessa. Yritysmuoto mahdollistaa paikallisen päätöksenteon, mikä näkyy asiakkaille tarpeellisten palvelujen kehittämisinvestointeina sekä markkinoiden parhaina asiakasetuina.

Palvelut ja edut kehittyvät – hyödyt asiakasomistajille

Osuuskauppa Arina tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajilleen Pohjois-Suomen alueella. Arinan investointiresursseja kohdennetaan tulevina vuosina palvelujen kehittämiseen myös Haukiputaalla, Iissä, Yli-Iissä, Muhoksella, Utajärvellä ja Vaalassa. Hyöty sulautumisesta kohdistuu siten sekä paikallisille asiakasomistajille että työntekijöille, kiteyttää Osuuskauppa Arinan toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio.

Henkilöstöt siirtyvät Arinan työntekijöiksi – mahdollisuus osaamisen kehittämiseen

Arinan palvelujen ja henkilöstön osaamisen kehittäminen ovat paikallisosuuskauppakunnissa vastaus asiakasomistajien toiveisiin ja tarjoavat henkilöstölle mahdollisuuden ammatillisen osaamisen kehittämiseen. Osuustoiminta yritysmuotona vahvistuu entisestään osana laajempaa pohjoissuomalaista toimijaa.

Haukiputaan Osuuskaupan ja Osuuskauppa Koskiseudun reilut 100 työntekijää siirtyvät Arinan palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä Arinaan. Sulautuminen, sulautumisessa sovitut ja Arinan muut käynnissä ja suunnitteilla olevat palveluverkoston kehittämisinvestoinnit lisäävät työntekijämäärää entisestään.

Lisätietoja;

toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio, Osuuskauppa Arina, p. 050-539 8807, veli-matti.puutio@sok.fi