Esittelyssä Sokos Herkun kalamestari Niko Sallinen


13.12.2019

Sokos Herkun kalamestarin Niko Sallisen löytää ympäri vuoden kalastamasta lähialueen vesistöiltä. Lähiruoka korostuu myös Herkun ruokatorin kalatiskin antimissa.

Sallisen työura kalamestariksi alkoi aktiivisesta kalastusharrastuksesta. Ensin Sallisen isä, innokas kalamies, otti pojan mukaansa kalastamaan. Vartuttuaan Sallinen innostui pyyntireissuista hyvässä kaveriporukassa.

”Itse pyytämällä saa tietysti kaikkein tuoreinta kalaa pöytään, mutta nopeita toimitukset ovat meille Sokos Herkkuunkin. Kun aamulla soitamme, saamme paikallisten kalastajien saaliita kalatiskiin vielä saman aamupäivän aikana”, Sallinen kertoo.

Joulu on vilkasta aikaa myös kalatiskillä, sillä kalalla on perinteisesti oma, tärkeä roolinsa suomalaisessa joulupöydässä. Graavilohi on kalamestarin yksi omista joulupöydän suosikeista kalatartarin ohella. ”Eikä joulupöytä ole tietenkään valmis ilman sillikattausta.”

Lue kaikki kalamestarin joulupöydän vinkit täältä.