Esittelyssä Herkun keittiömestari Marko


15.11.2019

Sokos Herkun oma gelatojäätelö avasi keittiömestari Marko Heinon työuralle uuden luvun, kun kokenut kokki ja ruokaharrastaja pääsi uppoutumaan tämän italialaisen herkun valmistukseen.

Marko Heino, 35, on tehnyt koko työuransa Osuuskauppa Arinan palveluksessa. Tie keittiömestariksi alkoi vuonna 2003 Rosson keittiöapulaisena. Sen jälkeen kokiksi, vuoromestariksi ja vuosikymmenen taitteessa Amarillon keittiömestariksi.
 
”Pääsin jo nuorella iällä mukaan suunnittelemaan Rosson lounaslistoja ja sittemmin Amarillo-ketjun tuotekehitystä. Voi sanoa, että olen Arinan kasvatti.”

Heino vastaa Sokos Herkun ruokatorilla sen kokonaisuudesta. Eri tuotealueilla on lisäksi omat mestarinsa – Heinon omaa valtakuntaa ovat ruokamaailman annokset. Esimerkiksi lämpimän ruoan lista on hänen käsialaansa. Lisäksi Heinon hyppysissä on Herkun erikoisuus, oman keittiön gelato ja sen alati vaihtuvat kausimaut. 

 
Lue keittiömestarin koko tarina täältä.