Elämäniloinen ranskalaisbistro avautuu Oulun keskustassa perjantaina


18.08.2016

Oulun ravintolaelämä saa perjantaina uuden tuulahduksen, kun Frans & Camille -bistro avautuu Pakkahuoneenkadulle Fransmanni-ravintolan paikalle 19.8. Mutkaton Frans & Camille tarjoilee ranskalaisten klassikoiden lisäksi eri sesonkien parhaita ruoka-annoksia. Lounaalla bistron vieraille katetaan salaattipöytä, joka on saanut vaikutteita nizzalaisten toripöytien runsaudesta.

S-ryhmässä on kuultu ravintola-asiakkaiden toiveita yksilöllisyydestä ja paikallisuudesta. Monille tuttu Fransmanni-ketju muuntuu maanlaajuisesti Frans & les Femmes -bistroiksi, joissa yksilöllisyys saa näkyä niin menussa ja palvelussa kuin ravintolan nimessäkin.

Oulussa ranskalaisravintolan nimeen liittyy paikallista kulttuurihistoriaa.

Frans & Camillen nimi poimittiin 1700-luvulla vaikuttaneen oululaisen Frans Mikael Franzénin tarinasta. Franzén kohtasi aikoinaan Pariisin runoilijapiireissä kauniin Camillen, jonka rohkeat ajatukset tasa-arvosta tekivät mieheen vaikutuksen. Runoilijan ja muusan tiet erosivat levottomuuksien myllerryksissä, mutta pelottoman Camillen ylevä ja sovinnollinen maailmankatsomus jäi kuitenkin kantavaksi teemaksi Fransin runoelmiin tämän elämän loppuun asti.

Myös Frans & Camille on rohkeasti oma itsensä; täällä ranskalainen aistikkuus ja pohjoismainen raikkaus kohtaavat. Vaaleaan sävyyn sisustettu bistro kutsuu niin lounaalle, pienelle iltapalalle kuin pidemmälle illalliselle. Bistroravintola sopii hyvin  perhejuhliinkin, sillä ravintolasta löytyy myös yksityisempiä tiloja.

– Halusimme luoda kutsuvan ja valoisan ravintolan, jonne on helppo piipahtaa. Ravintolasta löytyy paljon yksityiskohtia luomaan kodinomaista tunnelmaa, jota tämän päivän asiakas ravintolakokemukselta kaipaa. Makuelämyksiä täydentää taustalla soiva ranskalainen musiikki, kertoo hotellinjohtaja Päivi Kaarlela.

Frans & Camillen ruokalista vaihtuu sesonkien mukaan. Uutuutena ovat pikku nälkään ja seurusteluhetkiin tarkoitetut juusto- ja leikkelelautaset, jotka sopivat nautittaviksi talon viinien kanssa. Ranskalaisista klassikkoannoksista listalle on nostettu ankankoivet, etanat, coq au vin ja bouillabaisse-keitto.
Talon omana nimikkoannoksena tarjoillaan maissikanaa vuohenjuustolla ja viikunahillolla. Valrhonan suklaa maistuu ranskalaisten suklaamestarien suunnittelemissa jälkiruoissa.

Frans & Camillen viinilista on luonnollisesti ranskalaissävytteinen. Huolellisesti valittujen talon tynnyriviinien lisäksi listalta löytyy muitakin mielenkiintoisia tuttavuuksia aromaattisen hedelmäisistä valkoviineistä reheviin ja vivahteikkaisiin punaviineihin.

Perjantaina 19.8. avautuva Frans & Camille on avoinna ma-to klo 11-23, pe klo 11-24, la klo 12-24 ja su klo 12-22. Uusi ravintola on viimeinen osa Original Sokos Hotel Arinan isoa uudistusta. Hotellin uudet kokoustilat, aamiaistila ja aula valmistuivat loppukesällä.