Citycon ja Osuuskauppa Arina yhteistyöhön Oulun Galleria-korttelin kehittämisessä


14.06.2011

Citycon Oyj ja Osuuskauppa Arina ovat solmineet yhteistoimintasopimuksen, jonka perusteella yhtiöt selvittävät Oulun ydinkeskustassa sijaitsevan Galleria-korttelin kehittämistä. Hankkeeseen liittyvät osin myös Kauppuri-kortteli ja sen sekä Galleria-korttelin välinen Isokadun alue. Tavoitteena on rakentaa kortteliin noin 30 000 kerrosneliömetrin suuruinen kauppakeskus. Tämän lisäksi kortteliin rakennetaan toimistotilaa ja noin 120 asuntoa; suunnitellun investoinnin kokonaisarvo on noin 150 miljoonaa euroa.

Kauppakeskukseen on suunnitteilla Sokos-tavaratalo ja merkittävä määrä muita erikoisliikkeitä sekä palveluita. Tavaratalo muodostaa reilun kolmanneksen suunnitellun kauppakeskuksen kokonaispinta-alasta. Kauppakeskukseen sijoittuu tavaratalon lisäksi muun muassa monipuolinen valikoima muotiliikkeitä ja erilaisia kahvila- sekä ravintolapalveluita.

Hankkeen suunnittelu etenee vuoden 2011 aikana samaan aikaan Oulun kaupungin kaavoitusprosessin kanssa. Hankkeen toteutuminen edellyttää kaavan vahvistamista sekä toimivaa maanalaista pysäköinti- ja huoltotilasuunnitelmaa. Näiden jälkeen Citycon ja Osuuskauppa Arina voivat käsitellä omat investointipäätöksensä vuoden 2012 alkupuoliskolla. Näin uusi kauppakeskus valmistuisi loppuvuodesta 2014 samaan aikaan Oulun Pysäköinti Oy:n suunnitteleman maanalaisen pysäköintiratkaisun kanssa. Pysäköintilaitoksesta tulee suora hissiyhteys uuteen kauppakeskukseen.

Citycon ja Osuuskauppa Arina arvioivat, että kauppakeskus vahvistaa merkittävästi Oulun keskustan kaupallisia palveluita ja lisää keskustan vetovoimaa. Uuden liiketilan ja vahvan kaupallisen kokonaisuuden uskotaan tuovan Ouluun merkittävän määrän uusia vähittäiskaupan liikkeitä ja vahvistavan nykyisten keskustatoimijoiden asemaa entisestään.

"Iloitsemme Cityconissa, että olemme löytäneet korttelin toisen merkittävän kiinteistöomistajan Osuuskauppa Arinan kanssa yhteisen tavoitetilan, ja pääsemme kehittämään hanketta yhteistyössä. Citycon uskoo kestävään kehitykseen ja kaupunkien keskustoihin kauppapaikkoina, ja Galleria-kortteli hanke on jälleen yksi osoitus tämän strategian toteuttamisesta. Oulu on kasvava ja ostovoimainen talousalue, ja siksi meille erittäin kiinnostava sijoituskohde", Cityconin kiinteistökehitysjohtaja Jukka Posti sanoo.

"Oulun keskusta kehittyy uusien palvelujen luoman vetovoiman avulla. Yhteistyö Cityconin kanssa tuo hankkeeseen kauppakeskusosaamista Arinan asiakkaiden palvelujen kehittämiseen. Oulun kaupungin suunnittelutyön nopea saattaminen toimivaan lopputulokseen ydinkeskustan ja Raksilan alueella mahdollistaa Oulun keskustalle seudullisen ykkösaseman toisiaan tukevien kaupallisten palvelujen keskittymänä", Osuuskauppa Arinan toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio sanoo.