Ässäkokkikursseilla kokattiin kekseliäästi


20.09.2017

Pohjoispohjanmaan Marttojen ja Osuuskaupan yhteistyössä järjestämä Ässäkokkikurssi keräsi pikkukokit patojen ääreen torstai-iltana 7.9.2017.

Illalla Marttojen opetuskeittiöön kerääntyi tusina reippaita kokkikokelaita. Suurimmalle osalle lapsista oma-aloitteinen ruoanvalmistus oli ensimmäinen kerta, joten ilmassa leijaili käsin kosketeltava innostus ja uteliaisuus.

Ruoan valmistelu aloitettiin pareittain ja jokaiselle parille annettiin oma ruokalaji ja resepti ohjeistukseksi. Ruokalajeja oli yhteensä kuusi; punajuurikeitto, porkkanasämpylät, kalapuikot ja tartarkastike, perunasalaatti, hölskytyskurkut ja jälkiruokana herkullinen päärynäkaurapaistos vaniljakastikkeen kera.

Ässäkokit alkoivat heti tuumasta toimeen ja keittiössä alkoi leijailla tuoreiden sämpylöiden tuoksu alta aikayksikön. Reseptit olivat yksinkertaisuudessaan kekseliäitä ja kokkilaiset seurasivat valppaasti reseptikirjan ohjeita, sekä kysyivät aikuisilta neuvoa kun jokin ihmetytti.

Illan hämärtyessä ja punajuurikeiton vielä poristessa hellalla, katettiin yhdessä pöytä koreaksi. Ässäkokkilaiset saivat alusta asti tuntuman siihen, miltä useamman ruokalajin illallinen näyttää katettuna ja mihin asioihin tulisi kiinnittää huomiota.

Kaikkien ruokalajien valmistuttua päästiin yhdessä pöydän ääreen nauttimaan ateriasta. Kokkilaiset kehuivat ahkerasti toistensa valmistamia ruokia ja söivät vatsansa täyteen. Sämpylät ja kalapuikot katosivat lautasilta hetkessä ja jälkiruoka sai jokaisen ässäkokin suupielet kohoamaan korkeuksiin.

Ruokailun jälkeen ilta päättyikin tiskaamisen ja pöytien siivoamisen merkeissä. Intoa ja naurua riitti vielä vatsa täynnäkin ja pikkukokit kertoivat illan olleen todella mukava. Ruoka oli hyvää, yhdessä tekeminen hauskaa ja samalla solmittiin monta uutta ystävyyttä.