ÄssäKokki -kurssilla kokataan yhdessä


25.08.2017

Pohjois-Pohjanmaan Martat pitää yhteistyössä Osuuskauppa Arinan kanssa ruokakursseja 7-12 vuotiaille Suomi100-juhlavuoden kunniaksi.

Kurssit järjestetään nimellä Marttojen Ässäkokki –kurssit ja ne ovat kaikille maksuttomia. Kurssin ohjaajana on marttapiirin kotitalousasiantuntija ja toteutuspaikkana toimii marttapiirin opetuskeittiö Oulun keskustassa.

Kurssilla toteutetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, joka pyritään kokoamaan syksyn satokausiteemaa hyödyntäen. Lisäksi leivotaan suolaista ja makeaa välipalaa. Kokkaamisen ja ruokailun ohella kurssilaiset saavat myös vinkkejä ravitsemukseen, keittiöhygieniaan ja kierrätykseen liittyvissä asioissa.

Kurssin tavoitteena on tarjota lapsille mielekäs tapa tutustua ruoanlaiton saloihin ja kokeilla uusia reseptejä ikätovereiden seurassa. Kurssin päätteeksi kaikki saavat mukaansa ässäkokki – reseptivihkon josta löytyy paljon erilaisia vinkkejä ja ohjeita ruoanlaittoon liittyen.

Yhdelle kurssille mahtuu noin 12 kurssilaista ja kurssi kestää 3tuntia. Ilmoittautua voi sähköpostilla osoitteeseen pohjois-pohjanmaan@martat.fi. Marttojen tilat löytyvät osoitteesta Kajaaninkatu 36, 90100 Oulu.