Ässäkenttä – paikallisesti Sporttiboksi vihittiin käyttöön Simossa


30.08.2017

Simon koulun Ässäkenttä-monitoimikenttä vihittiin käyttöön keskiviikkona 30.8. Monitoimikenttä sai paikallisnimen Sporttiboksi.

Vihkiäisissä kuultiin Osuuskauppa Arinan, Suomen Palloliiton ja Simon koulun tervehdykset. Osapuolet kiinnittivät yhdessä kenttätoimittaja LeikkiSet Oy:n edustajan kanssa Ässäkenttä nr 73 kyltin. Palloliitto luovutti koululle pelivälineitä ja vihkiäisottelussa kohtasivat koulun oppilaat ja PS Kemin edustuspelaajat. Lopuksi pelattiin Kaikki Pelissä -miniturnaus. Oppilaat ovat laatineet yhdessä kentän paikalliset käyttösäännöt, jotka julkaistaan lähiaikoina.

Osuuskauppa Arina tukee monipuolisesti lasten ja nuorten liikuntaa Pohjois-Suomessa. Ässäkenttä-monitoimikentät, Kannustajat-tukitoiminta ja Arina Areena -liikuntahallit ovat osa 100-vuotiaan osuuskaupan vastuullisuutta.

– Pohjoissuomalaisten kotitalouksien yhteisesti omistamana osuuskauppana haluamme tukea paikallisten lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia. Monitoimikentät ovat osoittautuneet aktiivisiksi virkistys- ja harrastuspaikoiksi sekä koulupäivinä että myös vapaa-ajalla, kertoo ryhmäpäällikkö Katja Savilakso Arinasta.

– Monitoimikenttä ja pelivälineet tarjoavat erinomaiset puitteet liikuntatunneille ja kenttä on kesästä lähtien ollut vilkkaassa käytössä myös koulupäivien jälkeen, jatkaa Simon koulun rehtori-sivistystoimenjohtaja Matti Poikela.

Lasten ja nuorten liikunnan lisääminen on S-ryhmän paikallisten osuuskauppojen ja Suomen Palloliiton piirien yhteistyön keskeisin tavoite.

– Liikunta-aktiivisuuden lisääminen edellyttää liikuntapaikkoja lähellä kuntalaisia. Tarvitaan yhteistyötä järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä, jotta saadaan lisää kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja, jatkaa Palloliiton Pohjois-Suomen piirin varapuheenjohtaja Klaus Kulju.

Kuntien, Suomen Palloliiton ja S-ryhmän alueellisten osuuskauppojen yhteistyön tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Ensimmäiset kentät vihittiin käyttöön vuonna 2011. Simon koulun Ässäkenttä on pohjoissuomalaisen Arinan toimialueen 15. ja valtakunnallisesti 73. Ässäkenttä.