Ässäkenttä – paikallisesti Salama-kenttä vihittiin käyttöön


19.09.2017

Oulun Alakylän koulun Ässäkenttä-monitoimikenttä vihittiin käyttöön tiistaiaamuna 19.9. Monitoimikenttä sai paikallisnimen Salama-kenttä.

Vihkiäisissä kuultiin Osuuskauppa Arinan, Suomen Palloliiton, Oulun kaupungin ja Alakylän koulun tervehdykset. Osapuolet kiinnittivät kenttätoimittaja Lappset Groupin edustajan kanssa Ässäkenttä nr 78 kyltin. Palloliitto luovutti koululle pelivälineitä ja vihkiäisottelussa kohtasivat koulun oppilaat ja AC Oulun edustuspelaajat. Oppilaat julkistivat yhdessä laatimansa kentän käyttösäännöt. Lopuksi pelattiin Kaikki Pelissä -miniturnaus sekä testattiin Palloliiton laukaisututkaa ja Superparkin tasapainolautaa.

Osuuskauppa Arina tukee monipuolisesti lasten ja nuorten liikuntaa Pohjois-Suomessa. Ässäkenttä-monitoimikentät, Kannustajat-tukitoiminta ja Arina Areena -liikuntahallit ovat osa 100-vuotiaan osuuskaupan vastuullisuutta.

– Pohjoissuomalaisten kotitalouksien yhteisesti omistamana osuuskauppana haluamme tukea paikallisten lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia. Aiemmat monitoimikentät ovat osoittautuneet vilkkaiksi virkistys- ja harrastuspaikoiksi sekä koulupäivinä että myös vapaa-ajalla, niin varmaan Salama-kenttäkin, uskoo markkinointijohtaja Pasi Ruuskanen Arinasta.

– Monitoimikenttä ja pelivälineet tarjoavat erinomaiset puitteet liikuntatuntien monipuoliseen suunnitteluun ja myös vapaa-ajan liikuntaan koulupäivien jälkeen, jatkaa Alakylän koulun rehtori Vesa Rinta-Säntti.

Lasten ja nuorten liikunnan lisääminen on S-ryhmän paikallisten osuuskauppojen ja Suomen Palloliiton piirien yhteistyön keskeisin tavoite.

– Liikunta-aktiivisuuden lisääminen edellyttää liikuntapaikkoja lähellä kuntalaisia. Tarvitaan yhteistyötä järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä, jotta saadaan lisää kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja, kuten nyt käyttöön vihitty monitoimikenttä, jatkaa Palloliiton Pohjois-Suomen piirin valmennuskoulutuspäällikkö Ari Härkönen.

Kuntien, Suomen Palloliiton ja S-ryhmän alueellisten osuuskauppojen yhteistyön tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Ensimmäiset kentät vihittiin käyttöön vuonna 2011. Alakylän koulun Ässäkenttä on Oulun kaupungin 2., Arinan pohjoisella toimialueella 18. ja valtakunnallisesti 78. Ässäkenttä.