Ässäkenttä – paikallisesti RuukkiAreena vihittiin käyttöön


07.09.2017

Ruukin koulun Ässäkenttä-monitoimikenttä vihittiin käyttöön torstaina 7.9. Monitoimikenttä sai paikallisnimen RuukkiAreena.

Vihkiäisissä kuultiin Osuuskauppa Arinan, Suomen Palloliiton, Siikajoen kunnan ja Ruukin koulun tervehdykset. Oppilaat julkistivat kentän paikallisnimen ja käyttösäännöt. Palloliitto luovutti koululle pelivälineitä ja vihkiäisottelussa kohtasivat koulun oppilaat sekä AC Oulun (3) ja OPS:n (1) edustuspelaajat. Lopuksi pelattiin Kaikki Pelissä -miniturnaus.
 
Osuuskauppa Arina tukee monipuolisesti lasten ja nuorten liikuntaa Pohjois-Suomessa. Ässäkenttä-monitoimikentät, Kannustajat-tukitoiminta ja Arina Areena -liikuntahallit ovat osa 100-vuotiaan osuuskaupan vastuullisuutta.
 
– Pohjoissuomalaisten kotitalouksien yhteisesti omistamana osuuskauppana haluamme tukea paikallisten lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia. Monitoimikentät ovat osoittautuneet aktiivisiksi virkistys- ja harrastuspaikoiksi sekä koulupäivinä että vapaa-ajalla, kertoo ryhmäpäällikkö Tarmo Kokkola Arinasta.
 
– Monitoimikenttä ja pelivälineet tarjoavat erinomaiset puitteet liikuntatuntien suunnitteluun ja kenttä on vilkkaassa käytössä myös koulupäivien jälkeen, jatkaa Ruukin koulun rehtori Juha Vaara.
 
Lasten ja nuorten liikunnan lisääminen on S-ryhmän paikallisten osuuskauppojen ja Suomen Palloliiton piirien yhteistyön keskeisin tavoite.
 
– Liikunta-aktiivisuuden lisääminen edellyttää liikuntapaikkoja lähellä kuntalaisia. Tarvitaan yhteistyötä järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä, jotta saadaan lisää kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja, jatkaa Palloliiton Pohjois-Suomen piirin valmennuskoulutuspäällikkö Ari Härkönen.
 
Kuntien, Suomen Palloliiton ja S-ryhmän alueellisten osuuskauppojen yhteistyön tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Ensimmäiset kentät vihittiin käyttöön vuonna 2011. Ruukin koulun Ässäkenttä on Siikajoen kunnan 2., pohjoissuomalaisen Arinan toimialueen 17. ja valtakunnallisesti 76. Ässäkenttä.