Ässäkenttä – paikallisesti Poron Potku vihittiin käyttöön Muoniossa


28.08.2018

Muonion Yhtenäiskoulun Ässäkenttä-monitoimikenttä vihittiin käyttöön tiistaiaamuna 28.8. Monitoimikenttä sai paikallisnimen Poron Potku.

Vihkiäisissä kuultiin Osuuskauppa Arinan, Suomen Palloliiton, Muonion kunnan ja Yhtenäiskoulun tervehdykset. Osapuolet kiinnittivät kenttätoimittaja Leikkiset Oy:n edustajan kanssa Ässäkenttä nr 83 kyltin. Palloliitto luovutti koululle pelivälineitä ja vihkiäisottelussa kohtasivat koulun oppilaat ja opettajat. Oppilaat julkistivat yhdessä laatimansa kentän käyttösäännöt. Lopuksi pelattiin Kaikki Pelissä -miniturnaus sekä testattiin Palloliiton laukaisututkaa.

Osuuskauppa Arina tukee monipuolisesti lasten ja nuorten liikuntaa Pohjois-Suomessa. Ässäkenttä-monitoimikentät, Kannustajat-tukitoiminta ja Arina Areena -liikuntahallit ovat osa osuuskaupan paikallista vastuullisuutta.

– Pohjoissuomalaisten kotitalouksien yhteisesti omistamana osuuskauppana haluamme tukea paikallisten lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia. Aiemmat monitoimikentät ovat osoittautuneet vilkkaiksi virkistys- ja harrastuspaikoiksi sekä koulupäivinä että myös vapaa-ajalla, miksei Muoniossakin, arvioi markkinointijohtaja Pasi Ruuskanen Arinasta.

– Monitoimikenttä ja pelivälineet tarjoavat erinomaiset puitteet liikuntatuntien monipuoliseen suunnitteluun ja myös vapaa-ajan liikuntaan koulupäivien jälkeen, jatkaa Yhtenäiskoulun rehtori Päivi Rantakokko.

Lasten ja nuorten liikunnan lisääminen on S-ryhmän paikallisten osuuskauppojen ja Suomen Palloliiton piirien yhteistyön keskeisin tavoite.

– Liikunta-aktiivisuuden lisääminen edellyttää liikuntapaikkoja lähellä kuntalaisia. Tarvitaan yhteistyötä järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä, jotta saadaan lisää kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja, kuten nyt käyttöön vihitty monitoimikenttä, jatkaa Palloliiton Pohjois-Suomen piirin varapuheenjohtaja Klaus Kulju.

Kuntien, Suomen Palloliiton ja S-ryhmän alueellisten osuuskauppojen yhteistyön tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Ensimmäiset kentät vihittiin käyttöön Suomessa jo vuonna 2011. Muonion Yhtenäiskoulun Ässäkenttä on Arinan pohjoisella toimialueella 20. ja valtakunnallisesti 83. Ässäkenttä.