Ässäkenttä – paikallisesti MaxSportti vihittiin käyttöön Maksniemen koululla


27.08.2018

Simon Maksniemen koulun Ässäkenttä-monitoimikenttä vihittiin käyttöön maanantaiaamuna 27.8. Monitoimikenttä sai paikallisnimen MaxSportti.

Vihkiäisissä kuultiin Osuuskauppa Arinan, Suomen Palloliiton, Simon kunnan ja Maksniemen koulun tervehdykset. Osapuolet kiinnittivät kenttätoimittaja Lappset Group Oy:n edustajan kanssa Ässäkenttä nr 82 kyltin. Palloliitto luovutti koululle pelivälineitä ja vihkiäisottelussa kohtasivat koulun oppilaat ja PS Kemin edustuspelaajat. Oppilaat julkistivat yhdessä laatimansa kentän käyttösäännöt. Lopuksi pelattiin Kaikki Pelissä
-miniturnaus sekä testattiin Palloliiton laukaisututkaa.

Osuuskauppa Arina tukee monipuolisesti lasten ja nuorten liikuntaa Pohjois-Suomessa. Ässäkenttä-monitoimikentät, Kannustajat-tukitoiminta ja Arina Areena -liikuntahallit ovat osa osuuskaupan paikallista vastuullisuutta.

  • Pohjoissuomalaisten kotitalouksien yhteisesti omistamana osuuskauppana haluamme tukea paikallisten lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia. Aiemmat monitoimikentät ovat osoittautuneet vilkkaiksi virkistys- ja harrastuspaikoiksi sekä koulupäivinä että myös vapaa-ajalla, niin varmaan Maksniemessäkin, uskoo markkinointijohtaja Pasi Ruuskanen Arinasta.
  • Monitoimikenttä ja pelivälineet tarjoavat erinomaiset puitteet liikuntatuntien monipuoliseen suunnitteluun ja myös vapaa-ajan liikuntaan koulupäivien jälkeen, jatkaa Maksniemen koulunjohtaja Juhani Miettunen.

Lasten ja nuorten liikunnan lisääminen on S-ryhmän paikallisten osuuskauppojen ja Suomen Palloliiton piirien yhteistyön keskeisin tavoite.

  • Liikunta-aktiivisuuden lisääminen edellyttää liikuntapaikkoja lähellä kuntalaisia. Tarvitaan yhteistyötä järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä, jotta saadaan lisää kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja, kuten nyt käyttöön vihitty monitoimikenttä, jatkaa Palloliiton Pohjois-Suomen piirin varapuheenjohtaja Klaus Kulju.

Kuntien, Suomen Palloliiton ja S-ryhmän alueellisten osuuskauppojen yhteistyön tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Ensimmäiset kentät vihittiin käyttöön vuonna 2011. Simon Maksniemen koulun Ässäkenttä on Arinan pohjoisella toimialueella 19. ja valtakunnallisesti 82. Ässäkenttä.