Ässäkenttä-lähiliikuntapaikkoja vihittiin käyttöön Oulun kouluilla


06.09.2018

Ässäkenttä-monitoimikenttiä vihittiin käyttöön perjantaina 31.8. Knuutilankankaan koululla (paikallisnimi Knuuttarin Ässä), lauantaina 1.9. Maikkulan koululla (paikallisnimi Maikkula-Areena) ja torstaina 6.9. Oulunsalon Kirkonkylän koululla (paikallisnimi Jokkeri Areena).


Vihkiäisissä kuultiin Osuuskauppa Arinan, Suomen Palloliiton, Oulun kaupungin ja ko. koulun tervehdykset. Osapuolet kiinnittivät kenttätoimittaja Lappset Group Oy:n edustajan kanssa kentille Ässäkenttä-kyltit. Palloliitto luovutti kouluille pelivälineitä ja vihkiäisotteluissa koulun oppilaat haastoivat ONS:n, AC Oulun ja OLS:n edustuspelaajia. Oppilaat julkistivat yhdessä laatimansa kentän käyttösäännöt. Lopuksi pelattiin koulun Kaikki Pelissä -miniturnaus sekä testattiin Palloliiton laukaisututkaa ja Superpark Oulun onnenpyörää.


Osuuskauppa Arina tukee monipuolisesti lasten ja nuorten liikuntaa Pohjois-Suomessa. Ässäkenttä-monitoimikentät, Kannustajat-tukitoiminta ja Arina Areena -liikuntahallit ovat osa osuuskaupan paikallista vastuullisuutta.


– Pohjoissuomalaisten kotitalouksien yhteisesti omistamana osuuskauppana haluamme tukea paikallisten lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia. Aiemmat monitoimikentät ovat osoittautuneet vilkkaiksi virkistys- ja harrastuspaikoiksi sekä koulupäivinä että vapaa-ajalla myös Oulussa, kertoo markkinointijohtaja Pasi Ruuskanen Arinasta.


– Monitoimikenttä ja pelivälineet tarjoavat erinomaiset puitteet liikuntatuntien monipuoliseen suunnitteluun ja myös vapaa-ajan liikuntaan koulupäivien jälkeen, jatkaa liikuntajohtaja Niina Epäilys Oulun kaupungilta.


Lasten ja nuorten liikunnan lisääminen on S-ryhmän paikallisten osuuskauppojen ja Suomen Palloliiton piirien yhteistyön keskeisin tavoite.


– Liikunta-aktiivisuuden lisääminen edellyttää liikuntapaikkoja lähellä kuntalaisia. Tarvitaan yhteistyötä järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä, jotta saadaan lisää kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja, kuten nyt käyttöön vihityt monitoimikentät, jatkaa Palloliiton Pohjois-Suomen piirin puheenjohtaja Petteri Haapala.


Kuntien, Suomen Palloliiton ja S-ryhmän alueellisten osuuskauppojen yhteistyön tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Ensimmäiset kentät vihittiin käyttöön Suomessa jo vuonna 2011. Tällä kertaa vihittiin käyttöön Oulun 3.-5., Arinan pohjoisen toimialueen 21.-23. ja valtakunnallisesti 84., 85. ja 88. Ässäkenttä.