Arinassa jaettiin jälleen Paras työkaveri -palkintoja


09.10.2020

Osuuskauppa Arinassa on jaettu jo kolmen vuoden ajan Paras työkaveri – palkintoja arinalaisille. Palkinto on erityisen arvostettu, koska raatina toimivat omat työkaverit.

Parhaaksi työkavereiksi nimettävien arinalaisten löytämiseksi on lähetetty sisäisten viestintäkanavien kautta pyyntö välittää ilmiantoja ja perusteluja. Tänä vuonna perusteluja parhaista työkavereista vastaanotettiin useita kymmeniä. Vinkkejä on ollut vastaanottamassa Arinan marketkaupan pääluottamusmies Kimmo Alatalo, päätyösuojeluvaltuutettu Johanna Rajalahti sekä maran pääluottamusmies Jaana Huhtala.

Idean isä Kimmo Alatalo, kertoo, että palkinnosta on lyhyessä ajassa tullut erittäin arvostettu palkinto työntekijöiden keskuudessa.

– Eihän mikään ole niin hyvä palkinto, kuin se että omat työkaverit antavat tällaisen tunnustuksen, Alatalo iloitsee.

Alatalo keksi Paras työkaveri -palkinnon pari vuotta sitten jalkapallon parissa. Junioreita pitkään valmentanut Alatalo mietti, että miksi työpaikoilla ei valita samalla tavalla vuoden tsemppipelaajaa, kuten jalkapallossa ja joukkueurheilussa yleensä on tapana kauden tai turnauksen päätteeksi.

– Idea sai heti kannatusta ja päätettiin, että esimiehet rajataan palkinnon ulkopuolelle, koska heillä on jo omat palkintonsa. Hyville työkavereille ei sen sijaan ole aiemmin vastaavaa tunnustusta jaettu, kertoo Alatalo.

Perjantaina 9.10. järjestetyssä Paras työkaveri -palkinnonjakotilaisuudessa palkittiin paikan päällä parhaina työkavereina Mari Susi (S-market Tuira), Niina Järvinen (S-market Saarenkylä), Ansku Heinikoski (Sokos Pukumies) sekä Petri Isola (Uitto Pub). Palkintoja olivat luovuttamassa Alatalon, Rajalahden ja Huhtalan lisäksi Palvelualojen ammattiliitosta edunvalvontajohtaja Jaana Ylitalo, aluepäällikkö Mikkel Näkkäläjärvi sekä Arinan henkilöstöjohtaja Minna Salonen. Tilaisuudessa kuultiin paikallisen artistin, Väisäsen, musiikkiesitys, jossa hän esitti tilaisuutta varten tehdyn kappaleen Tuollainen.

Palkituille tilaisuus tuli täytenä yllätyksenä, sillä heidät oli houkuteltu paikalle erilaisilla tekosyillä.

– Sanoinkuvaamattoman mahtava fiilis, olen aivan sanaton tästä kaikesta rakkaudesta ympärillä. Ihan mahtavaa, totesi parhaana työkaverina palkittu Niina Järvinen.

– Sanaton olo, tuli puskista tällainen tunnustus. Olen todella otettu tällaisesta kunniasta, komppasi Ansku Heinikoski.

– En oikein osaa sanoa, että miltä tuntuu, kun tämä tunnustus tuli niin puskista. Ihana tietää, että minuun luotetaan, iloitsi Mari Susi.

– Pidemmän aikaa on jo tiedetty se, että työkaverit ovat se tärkein tekijä asia mikä vaikuttaa työssä viihtymiseen. Mielettömän hieno juttu, että Arinassa palkitaan paras työkaveri omasta työyhteisöstä. Porukka on saanut itse esittää sitä parasta työkaveria ja myös antaa perustelut. Lämpimät onnittelut kaikille valituille, totesi Jaana Ylitalo.

– Oli tosi lämmin henkinen tapahtuma ja tunnustukset näyttivät tulevan yllätyksenä palkituille. Mahtava homma, että tällaista palkitsemista tehdään. Se ei maksa mitään, että ihmiset sanoo hyviä asioita toisilleen, päättää Mikkel Näkkäläjärvi.

 

Lisätiedot:

Kimmo Alatalo, pääluottamusmies, 040 788 6099, kimmo.alatalo@sok.fi