Arinan omistajille Oulun Raksilaan 24h Sale-lähimyymälä


28.03.2013

Osuuskauppa Arina uudistaa Raksilan radanpuoleista marketkiinteistöä. S-market muutetaan kooltaan pienemmäksi Saleksi ja vapautuvat tilat vuokrataan. Uudistus mahdollistaa 24 h aukiolokokeilun Oulun keskeisellä paikalla. S-marketin n. 15 työntekijää jatkavat Salessa. Muutos on väliaikainen ratkaisu Raksilan marketalueen kokonaiskehittämiselle, jonka olisi tarkoitus valmistua 2018-2019.

Osuuskauppa Arinan ja sen myymälät omistavat asiakkaat. Oulun seudulla lähes 2/3 kotitalouksista on Arinan omistajatalouksia. Osuuskaupassa omistetaan ja jaetaan hyödyt yhdessä. Arinan tehtävänä on kehittää palveluja ja hyötyjä omistajille. Omistajat saavat osuuskaupan toimipaikoista keskimäärän 431 euron omistajahyödyt vuodessa.

Osuuskauppa Arina osti vuonna 2010 Raksilan Euromarketin kiinteistön ja tontinvuokrasopimuksen tarjouskilpailun perusteella. Osto antoi mahdollisuuden perinteikkään marketalueen jatkokehittämiselle Arinan pohjoissuomalaisten omistajien hyödyksi. Kehittäminen on pitkäjänteistä. Alueen kaavoitus on osoittautunut oletettua haasteellisemmaksi, mikä on pitkittänyt kehittämistä.

Omistajille Oulussa lähipalvelua kellon ympäri

S-marketin n. 1500 m2 myymälätila tiivistetään n. 400 m2 Saleksi. Tämä mahdollistaa 24h aukioloajan, mikä lisää koko Raksilan marketalueen vetovoimaa ja kilpailukykyä. Sale-lähimyymälä sijoittuu Alkon viereen ja uudistuu osin miljöön, valaistuksen ja kalusteiden osalta. Subway laajentaa viereisen kahvilan tiloihin sekä aloittaa yömyynnin viikonloppuisin ja jatkaa myös aukioloaikoja arkena. Alko, Oulun 6. Joutsen apteekki, Opti-aika Järvelä, YkkösSuutari ja Citysport palvelevat entiseen tapaan. Loput S-marketilta vapautuvat tilat vuokrataan.

Raksilan marketalue sijaitsee liikenteellisesti erinomaisella paikalla ja parkkipaikkoja on runsaasti. Arinan Oulun seudun omistajille uudistus mahdollistaa Prisma hypermarketin vieressä kätevän 24h Sale-lähipalvelun ja entistä monipuolisemmat oheispalvelut.