Arinan edustajiston vaalien vaalikone nyt avoinna


22.03.2018

Osuuskauppa Arinan omistajat valitsevat 199 ehdokkaan joukosta 65-jäsenisen edustajiston. Ehdokkaisiin voi nyt tutustua vaalisivuilla vaalikoneen avulla.

Edustajisto on osuuskaupassa päätösvaltaa käyttävä toimielin ja verrattavissa osakeyhtiön yhtiökokoukseen. Sääntömääräisten päätösten lisäksi edustajisto toimii viestinvälittäjinä omistajien ja johdon välillä.

Ehdokkaisiin voi tutustua vaalikoneen avulla

Arinan edustajistoon valittujen tehtävänä on huolehtia osuuskaupan ja sen omistajien eduista. Ehdokkaan valintaa helpotetaan vaalikoneella. Ehdokkaat vastasivat 10 kysymykseen ja täydensivät taustatietoja.

Vaalikoneessa ehdokkaat ottavat kantaa edulliseen hintatasoon, palveluverkoston kattavuuteen, kannattamattomiin toimipaikkoihin, palvelutarjonnan laajentamiseen esim. terveyspalveluihin, palkitsemiseen mm. bonuksen, omistajakampanjoiden ja peruspankkipalvelujen osalta, yhteystietojen julkisuuteen, osuuskaupan rooliin maakunnallisen hyvinvoinnin edistäjänä ja henkilökohtaiseen ostokäyttäytymiseen.
 

Jäsen-
alue

Jäsenalue

Edusta­jiston
paikat

Ehdokkaita
jäsenalueelta

1

Oulu, Ii, Muhos, Utajärvi, Vaala

32

97

2

Pyhäjoki, Pyhäntä, Raahe, Siikajoki, Siikalatva

5

17

3

Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Tyrnävä

5

24

4

Enontekiö, Kemi, Keminmaa, Kolari, Muonio, Pello, Simo, Tervola, Tornio, Ylitornio

10

23

5

Pudasjärvi, Ranua, Rovaniemi

10

33

6

Inari, Kittilä, Sodankylä, Utsjoki

3

5

 

Yhteensä

65

199

Arinan edustajisto valitaan suoravaalilla, sähköisen ja postivaalin yhdistelmällä 3.-18.4. Äänestysmateriaali postitetaan yli 160 000 äänioikeutetulle kotiosoitteeseen huhtikuun alussa. Tavoitteena on vähintään 20 % äänestysaktiivisuus. Äänestäneiden kesken arvotaan ”Vuodet ruuat”. Vaalitulos on selvillä 27.4.

Katso tästä oma jäsenalueesi!