Arinan 3 Sale-lähimyymälää mukana 15.6. Kyläkauppapäivässä


11.06.2013

Lauantaina 15.6. vietetään valtakunnallista Kyläkauppapäivää, jolla halutaan muistuttaa lähipalveluiden tärkeydestä. Päivään osallistuvat maaseudun ja haja-asutusalueen alle 400 m2 lähimyymälät. Arinan 46 Sale-lähimyymälästä Kyläkauppapäivän kesäisessä ohjelmassa mukana ovat Hailuoto, Temmes ja Siikajoki. Salet toivottavat omistajat tervetulleiksi omaan kyläkauppaan.

Kyläkauppa on palveluja ja ihmisiä yhdistävä paikkakunnan sydän, jossa viihtyvät niin vakituiset asukkaat kuin kesävieraatkin. Palveluja kehittämällä kyläkaupat voivat tulevaisuudessa olla merkittävä voimavara alueensa asuttavuuden, elinvoimaisuuden ja kylien muidenkin palvelujen säilymisen turvaajana. Osuuskauppa Arinan omistavat paikalliset kotitaloudet. Arina on aktiivisesti kehittämässä kyläkauppojen elinvoimaisuutta toimialueellaan Pohjois-Suomessa.

Sale-lähimyymälä on parhaimmillaan haja-asutusalueen monipuolinen palvelukeskus

Haja-asutusalueilla ja pienemmissä taajamissa voi hyvin olla lähes yhtä hyvät palvelut kuin kaupungissa. Kyläkaupat tarjoavat jo nyt päivittäistavaroiden lisäksi vaihtelevasti oheispalveluja; esimerkiksi polttoainejakelua, pankkipalveluja, Postin ja Matkahuollon palveluja, apteekin reseptivapaita lääkkeitä ja tilausta vastaan myös reseptilääkkeitä, Veikkauksen ja RAY:n palveluja sekä Alkon tilauspalvelua. Palvelutarjontaan voisi jatkossa sisältyä myös julkisia palveluja. Kyläkaupoissa on paikallisuutta korostava tunnelma ja ne panostavat myös lähiruoan tarjontaan.

Kyläkauppahankkeessa mukana Sale Hailuoto, Siikajoki ja Temmes

Kyläkauppojen erilaisten toimintamallien mahdollisuuksia selvitetään parhaillaan valtakunnallisella Kyläkauppahankkeella, jossa Arinan Sale-lähimyymälöistä mukana ovat Hailuoto, Siikajoki ja Temmes. Arinan Sale Kyläkauppojen asiakkaille halutaan turvata tulevaisuudessa kannattavasti monipuolinen yksityisten ja julkisten palveluiden kokonaisuus, joka vastaa muuttuvan yhteiskunnan haasteisiin. Tästä hyötyvät kylän asukkaiden ja kauppojen lisäksi maaseutujen kunnat.

Pienten kyläkauppojen lisäksi tapahtumissa kiertävä Sale-kontti

Osuuskauppa Arina panostaa lähipalveluihin myös uudella tavalla. Sale-konttimyymälä palvelee Arinan asiakkaita kesätapahtumissa, tänä kesänä 26.-27.7. Qstockissa Oulussa ja 9.-10.8. Simerockissa Rovaniemellä. Seuraavana kesänä Sale-kontti palvelee useammassa tapahtumassa.