Arinalta ennätykselliset 180 000 € pohjoisen lasten ja nuorten toimintaan


17.10.2022

Osuuskauppa Arina on jakanut vuodesta 2013 alkaen vuosittain tukea lasten ja nuorten toimintaan, yhteensä 10 vuoden aikana yli 500 000 €. Tukea on jaettu pohjoissuomalaisille lasten ja nuorten liikuntaseuroille, avustus- ja hyväntekeväisyysjärjestöille sekä muille yhteisöille, jotka ovat kohdentaneet tuen lasten ja nuorten toimintaan.

Arina päätti tämän vuoden toisesta tukikierroksesta ja nosti tukisumman ennätystasolle, jakaen loppuvuonna tukea 180 000 € eli euron asiakasomistajaa kohden. Elinkustannusten nousu haastaa kuluttajia ja siten myös lapsiperheitä. Harrastus- ja hyväntekeväisyysyhteisöillä on niin ikään kustannuspaineita. Arina tukee perheitä ja yhteisöjä, jotta mahdollisimman moni lapsi voisi harrastaa sydämensä kyllyydestä.

– Arinan sponsoroinnin painopiste on lasten ja nuorten toiminnassa. Haluamme mahdollistaa matalan kynnyksen harrastus- ja hyväntekeväisyystoimintaa. Osuuskaupassa asiakasomistajilla on päätösvalta tuensaajista. Pidämme yhdessä pohjoisen puolta, alueellinen tasapuolisuus huomioiden, kiteyttää Osuuskauppa Arinan vastuullisuus- ja viestintäjohtaja Pasi Ruuskanen.

Tukihaku avoinna yhteisöille

Arinan Pidetään yhdessä pohjoisen puolta -tukitoiminnan haku on avattu. Haku on avoinna 17.10.-6.11.2022. Yhteisöt voivat hakea mukaan Sydänpohjoissuomelle.fi/sponsorointi -sivustolla. Tukea voivat hakea harrastusyhteisöt ja hyväntekeväisyyskohteet, jotka kohdistavat saamansa tuen lasten ja nuorten toimintaan.

– Saamme joka vuosi palautteita siitä, mikseivät tietyt yhteisöt tai seurat ole mukana tukiäänestyksessä. Arina ei päätä hakijoita, vaan Arinan alueella lasten ja nuorten toimintaa järjestävien yhteisöjen tulee itse hakea mukaan tukikohteeksi. Nyt siis kannattaa vinkata omille tutuille, että on aika käydä täyttämässä hakulomake, Ruuskanen vinkkaa.

Asiakasomistajien ääni ratkaisee

Arina jakamasta 180 000 € tuesta 50 % kohdistetaan lasten ja nuorten harrastusyhteisöille ja 50 % hyväntekeväisyyskohteille lasten ja nuorten hyväksi. Tällä kertaa vähintään 50 yhteisöä tulee saamaan tukea vähintään 1 000 € ja enintään 10 000 € yhteisöä kohden.

Arinan asiakasomistajat päättävät tuensaajat 21.11.-4.12.2022 sähköpostiäänestyksellä. Kutsun saavat asiakasomistajat, jotka ovat ilmoittaneet sähköpostiosoitteensa, eivätkä ole kieltäneet tutkimuskyselyitä. Tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon ääniä vähintään 120 yhteisön hyväksi.

 

Lisätietoja:

Pasi Ruuskanen, vastuullisuus- ja viestintäjohtaja,  +358 50 430 1747, pasi.ruuskanen@sok.fi