Arinalta 185 000 € pohjoisen lasten ja nuorten toimintaan


16.10.2023

Osuuskauppa Arina on jakanut vuodesta 2013 alkaen vuosittain tukea lasten ja nuorten toimintaan, yhteensä n. 700 000 euroa. Tukea on jaettu pohjoissuomalaisille lasten ja nuorten liikuntaseuroille, avustus- ja hyväntekeväisyysjärjestöille sekä muille yhteisöille, jotka ovat kohdentaneet tuen lasten ja nuorten toimintaan.

Euro jokaista Arinan asiakasomistajaa kohden

Arinan vuoden toisella tukikierroksella lahjoitetaan ennätykselliset 185 000 euroa pohjoissuomalaisten lasten ja nuorten hyväksi. Lahjoitus kohdentuu monipuolisesti eri harrastustoimintoihin, koulutukseen ja nuorisotyöhön, asiakasomistajien toiveiden mukaisesti.

Arinan 185 000 € tuesta 50 % kohdistetaan lasten ja nuorten harrastusyhteisöille ja 50 % hyväntekeväisyyskohteille lasten ja nuorten hyväksi. Tukea tulee loppuvuonna saamaan vähintään 50 yhteisöä ja tuki on vähintään 1 000 € ja enintään 10 000 € yhteisöä kohden.

– Olemme ylpeitä, että voimme tukea yhteisöjä, jotka tekevät arvokasta työtä lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja harrastustoiminnan eteen. On tärkeää, että mahdollisimman moni lapsi ja nuori saa mahdollisuuden osallistua harrastuksiin ja kehittää itseään omien kiinnostuksenkohteidensa mukaan. Uskomme vahvasti, että lahjoituksilla voimme edistää alueellamme lasten hyvinvointia ja tulevaisuuden mahdollisuuksia, Arinan viestintäjohtaja Pasi Ruuskanen toteaa.

Elinkustannusten nousu haastaa lapsiperheitä myös Arinan asiakasomistajatalouksissa. Lahjoituksellamme tuomme toivottavasti helpotusta esimerkiksi harrastuskustannuksiin ja autamme välillisesti erilaisissa elämäntilanteissa olevia perheitä.

– Arina kohdistaa sponsorointinsa tässä ajassa erityisesti lasten ja nuorten toimintaan. Osaltamme mahdollistamme matalan kynnyksen harrastus- ja hyväntekeväisyystoimintaa, joilla tuetaan lasten ja nuorten kehittymistä esimerkiksi tutussa ja turvallisessa harrastusporukassa. Toiveemme on, että yhdenkään lapsen ei pitäisi joutua luopumaan harrastuksesta, josta nauttii, Ruuskanen sanoo.

Tukihaku avoinna yhteisöille – Asiakasomistajat päättävät tuensaajat

Arinan lasten ja nuorten toiminnan haku on avattu ja se on avoinna 16.10.-5.11.2023. Yhteisöt voivat hakea mukaan arina.fi/sponsorointi -sivustolla. Tukea voivat hakea Arinan toimialueen harrastusyhteisöt ja hyväntekeväisyyskohteet, jotka kohdistavat saamansa tuen lasten ja nuorten toimintaan.

– Nyt on se hetki, kun yhteisöjen kannattaa aktivoitua ja täyttää hakulomake tukikierrokselle! Koska Arinalla ei ole kattavasti jokaisen paikallisen lasten ja nuorten toimintaa järjestävän yhteisön yhteystietoja, emme voi suoraan informoida kaikkia tukihausta. Niinpä pyydämmekin apua, että levittäisitte sanaa tutuillenne, Ruuskanen pyytää.

– Arinassa tarkistamme, että hakijat täyttävät hakuehdot, mutta lopullisen päätöksen tuensaajista tekevät Arinan asiakasomistajat marras-joulukuussa toteutettavalla sähköpostiäänestyksellä. Jotta pääsee äänestämään, kannattaa käydä tarkistamassa ja varmistamassa osoitteessa s-kayttajatili.fi, että on ilmoittanut oman sähköpostiosoitteensa, eikä ole kieltänyt tutkimuskyselyitä, Ruuskanen vinkkaa.

 

Lisätietoja: Pasi Ruuskanen, viestintäjohtaja, +358 50 430 1747, pasi.ruuskanen@sok.fi