Arina työllistää kesällä


22.05.2014

Varma kesän merkki on Arinan eri toimipaikkoihin saapuvat kesätyöntekijät. Silloin Arinan henkilömäärä vahvistuu noin 850 kesätyöntekijällä.

Arina on erittäin haluttu kesätyöpaikka, ja se onkin ykkösvaihtoehto tuhansille kesätöitä hakeville. Hakijoista pääosa on nuoria, joten Arina on monelle kesätyönhakijalle myös ensimmäinen kesätyöpaikka.

Sähköiset hakemukset otettiin vastaan S-kanavalla omassa haussaan joko kesätöihin tai Tutustu ja tienaa –hakuun. Hakijat valittiin haastatteluihin esikarsinnan perusteella. Hakukriteereissä painotettiin ensisijaisesti hakijan motivaatiota ja intoa tulla Arinaan töihin. Karttuneesta työkokemuksestakaan ei toki ollut haittaa.

Sale-ketju on jo useana keväänä toteuttanut kesätyöhaastattelut ryhmähaastatteluina. Tämä tarjoaa sadoille hakijoille mahdollisuuden esittäytyä kasvotusten. Tänä keväänä keskitetyssä rekrytoinnissa olivat Salen lisäksi mukana osittain myös S-marketit ja Prismat.

Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelma on loistava mahdollisuus innokkaille 15‒16-vuotiaille koululaisille ottaa ensimmäisiä askeleita työelämään. Harjoitteluja voi tehdä samassakin yrityksessä useampana kesänä, kun työtehtävä on eri. Tarkoitus on, että ohjelman kautta nuori pääsee tutustumaan erilaisiin työtehtäviin. Harjoittelujakso kestää kaksi viikkoa, ja siitä maksetaan 340 euron palkka.

Kesätyöntekijät ja harjoittelijat ovat työllistyneet kaikille toimialoille, mutta suurin tarve on marketkaupassa. Muutamia kesätyöpaikkoja on ollut tarjolla myös Arinan taloushallinnossa ja markkinoinnissa. Kesätyö- tai harjoittelupaikka on oiva keino tutustua kaupan alaan, ja parhaimmillaan kesätyö tai harjoittelu voi poikia ensin ilta- ja viikonlopputöitä opiskelujen ohessa, ja miksei myöhemmin sen oman unelmien työpaikankin. Esimerkkinä tästä toimii Rovaniemen Fransmannin kesätyöntekijä Sanna Pudas, joka sai kesätyöpaikan hienosti menneen työharjoittelun jatkeeksi. Työhön perehtyminen tapahtui jo harjoittelujaksolla, joten Fransmannilla oli osaava ja tuttu kesätyöntekijä valmiina.