Arina säästää puolet energiankulutuksesta uudella tekniikalla


23.05.2012

Osuuskauppa Arina on onnistunut puolittamaan kiinteistöjen kokonaisenergiankulutuksen perinteisiin järjestelmiin verrattuna integroimalla maalämmön, hiilidioksidikylmätekniikan sekä ovelliset ja kannelliset kylmäkalusteet. Arina on tällä hetkellä kaupan kylmätekniikan uranuurtaja maailmanlaajuisesti.

Arina on rakennuttanut tai remontoinut parin vuoden aikana jo 10 myymälää, joissa hyödynnetään uutta energiaa säästävää kylmätekniikkaa: S-market Kaakkuri Oulu, S-market Pateniemi Oulu, S-market Ylikiiminki Oulu, S-market Ii, S-market Muhos, S-market Muonio, Sale Myllyoja, Sale Rantsila, Sale Tervola ja Sale Utajärvi. Arina pyrkii hyödyntämään kaikissa tulevissakin investoinneissa uutta tekniikkaa. Seuraava myymälä valmistuu syksyllä Tupokselle.

Energiansäästöä ja ympäristöarvoja varmistetaan kokonaispalvelusopimuksella

Osuuskauppa Arina sekä Jetitek Oy, ISS Palvelut Oy ja Norpe Suomi Oy ovat allekirjoittaneet kylmäteknisten palveluiden kokonaispalvelusopimuksen. Osapuolet pyrkivät pitkäjänteiseen yhteistyöhön, jonka painopistealueina ovat energiankulutuksen pienentäminen ja ympäristöarvojen huomioonottaminen.

Sopimus sisältää Arinan Kiinteistöt Oy:n rakennuttamien kylmäteknisten laitosten ja järjestelmien suunnittelun, rakentamisen ja kiinteistöjen kylmäkalustetoimitukset sekä kattaa myös erikseen nimettyjen kiinteistöjen kylmäpäivystyksen, huollon ja vikakorjaukset.

Jetitek Oy on päätoimija kylmäteknisten urakoiden, päivystyksen, huollon ja vikakorjausten osalta ja ISS Palvelut Oy toimija em. palvelujen osalta. Norpe Suomi Oy on kylmäkalusteiden päätoimittaja.