Arina säästää energiaa


05.10.2012

Osuuskauppa Arina on mukana Motivan järjestämällä Energiansäästöviikolla 8.-14.10.2012. Arina aktivoi yli 2300 työntekijää ja myös yhteistyökumppanit arkisiin energiansäästötekoihin. Arina on jakanut toimipaikkoihin vinkkejä energiansäästöstä sekä järjestää henkilökunnalle ja yhteistyökumppaneille ideakampanjan, jossa arvotaan palkintoja.

Toimipaikkavinkeissä teemoiksi nostetaan mm. tarpeenmukainen laitteiden ja koneiden virrankulutus sekä valaistus, kylmälaitteiden puhtaus ja täyttöaste sekä kylmäkoneiden tarveharkinta ja takaovien sulkeminen.

Arina säästää puolet kiinteistöjen kokonaisenergiankulutuksesta uudella tekniikalla

Arina säästää energiaa myös investoinneissa. Arina on rakennuttanut tai remontoinut jo 11 S-market ja Sale -myymälää, joissa hyödynnetään uutta energiaa säästävää kylmätekniikkaa. Arina on puolittanut kiinteistöjen kokonaisenergiankulutuksen perinteisiin järjestelmiin verrattuna integroimalla maalämmön, hiilidioksidikylmätekniikan sekä ovelliset ja kannelliset kylmäkalusteet.

Osuuskauppa Arinan omistavat asiakkaat, yli 140 000 pohjoissuomalaista kotitaloutta. Arinan tehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja omistajille. Arina mm. hankkii ja myy ruokaa ja muita päivittäistavaroita omistajille pysyvästi edulliseen hintaan. Voidakseen tarjota edullisen ruokakorin ja sitoutuakseen energiatehokkuussopimukseen arinalaiset säästävät energiaa arjen energiansäästöratkaisuilla ja uudella energiaa säästävällä tekniikalla. Arina kannustaa myös kaikkia omistajiaan energiatehokkaaseen arkeen.