Arina rakennuttaa lähes 20.000 neliön kauppakeskuksen Ouluun


07.02.2013

Osuuskauppa Arina osallistuu Oulun kaupunkikeskustan elinvoimaisuuden ja houkuttelevuuden kehittämiseen rakennuttaen lähes 20.000 m2 kauppakeskuksen lähes 150000 omistajansa tarpeisiin. Galleria ja Kauppuri –korttelit kesäkadulla yhdistävä kokonaisuus on Arinan historian suurin, yli 100 milj. euron investointi. Kauppakeskukseen sijoittuvat Sokos-tavaratalo, Sokos Herkku -ruokakauppa, ravintola-, kahvila- ja kokoustiloja sekä runsaasti vetovoimaisia vuokralaisia. Kauppakeskus työllistää valmistuttuaan jopa 400 työntekijää. Arina järjestää kauppakeskukselle nimikilpailun. Tavoitteena on avaus joulun alla 2015.

Arina on kuluttajaosuuskunta, omistajina lähes 150000 pohjoissuomalaista kotitaloutta, joista Oulun seudulta noin puolet. Arinan tehtävä on tuottaa omistajille palveluja ja etuja. Omistajat saavat hyötyjä käyttämällä palveluja. Arinan Oulun ydinkeskustan kauppa-keskusinvestointi on palvelujen lisäämistä nykyisille ja uusille omistajille. Laajaomisteinen ja kannattava osuustoiminta mahdollistaa Arinan historian suurimman investoinnin.

Arina on valmistautunut investointiin hankkimalla Galleria-korttelista kolme tonttia, suunnittelemalla kaupungin toiveiden mukaisesti Galleria- ja Kauppuri –korttelit yhdistävän kauppakeskuksen, sopimalla Oulun Pysäköinti Oy:n kanssa kauppakeskuksen huoltotilojen rakentamisesta kalliotilojen kautta sekä hakemalla purkulupaa omistamilleen kiinteistöille Galleria-korttelissa.

Arina rakennuttaa kauppakeskuksen siten, että Galleria-korttelista puretaan syksyyn mennessä Pajarinkulman, Rautakaupankulman ja SRK:n vanhat kiinteistöt. Kauppakeskus rakennetaan edellä  mainittujen kolmen tontin, korttelit yhdistävän kesäkadun ja uudistettavan Sampotalon kokonaisuudeksi. Galleriaan tulee liiketiloja -1.-4. kerrokseen, joista 4. krs voi olla myös toimistokäytössä, sekä osittain asuntoja aina 7 kerrokseen saakka. Sampotaloon tulee liiketiloja 1.-3. kerrokseen. Kauppakeskus on lähes 20000 m2 kokonaisuus, jossa Arinan palveluja ovat Sokos-tavaratalo, Sokos Herkku -ruokakauppa, ravintolat, kahvilat ja kokoustilat, joiden osuus tiloista on reilut puolet. Loput tiloista vuokrataan vetovoimaisille toimijoille.

Kauppakeskuksen vetureina toimivat Sokos-tavaratalo ja laadukas, palveleva Sokos Herkku -ruokakauppa. Sokosta on kaivattu pitkään takaisin Ouluun. Edellinen Sokos avattiin Oulussa vuonna 1960 ja suljettiin vuonna 2001, jonka jälkeen aloitettiin Sokos Hotel Arinan laajennus. Sokoksen arvellaan osaltaan houkuttelevan Oulun ydinkeskustaan Arinan omistajia lähes koko laajalta toimialueelta.

Arina sitoutuu hankkeeseen yli 100 milj. eurolla – Ouluun n. 300 uutta työpaikkaa

Hankkeella on merkittävä taloudellinen ja työllistävä vaikutus Oulun seudulle. Arina vastaa Kivisydämen yhteyteen sijoittuvien kauppakeskuksen huoltotilojen rakentamis-kustannuksista. Kivisydän-pysäköintiluolastosta Arina maksaa lisäksi yli 7 milj. euroa, mikä vastaa noin 10 % Kivisydämen kustannuksista. Arina sitoutuu hankkeeseen kaikkiaan yli 100 milj. eurolla. Kauppakeskus työllistää rakennusaikana satoja rakennusalan ammattilaisia sekä valmistuttuaan n. 250 Arinalaista ja koko kauppakeskuksen osalta jopa 400 työntekijää, mikä merkitsee Ouluun n. 300 uutta työpaikkaa.

Arina on kutsunut rakennusliikkeet perjantaiksi hankkeen esittelytilaisuuteen ja käynnistää tarjouskilpailun. Arina aloittaa lähiaikoina myös vapaiden tilojen vuokrauksen.

Arina järjestää kauppakeskukselle nimikilpailun. Arinan omistajat voivat ehdottaa Arinan verkkosivuilla uudelle kauppakeskukselle sopivaa nimeä maaliskuun 2013 ajan. Kaikkien nimikilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan 10 kpl S-ryhmän 100 euron lahjakorttia.

Liitteet: