Arina ja Skanska toteuttavat Oulun keskustaan kaupungin vetovoimaisuutta lisäävän Kauppakeskus Valkean


06.05.2014

Oulun kaupungin suunnitelmissa keskusta on elinvoimainen, vetovoimainen ja viihtyisä. Pysäköintiratkaisut, kävelykatualueen laajennus ja keskustakortteleiden kehitys luovat tälle edellytykset.

Osuuskauppa Arina ja Skanska Talonrakennus Oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimukset kerrosalaltaan 37 150 brm2 kauppakeskus- ja asuntokokonaisuuden toteuttamisesta Oulun keskustan Galleria- ja Kauppuri-kortteleihin.

Kauppakeskus Valkea muodostaa keskustakortteleihin monipuolisen muodin ja palvelujen sisäkaupunkitilan, sisältäen mm. Sokos-tavaratalon, runsaasti merkkiliikkeitä, ravintoloita ja kahviloita sekä Sokos Herkku -ruokakaupan. Kyse on kokonaisuutena yli 100 milj. euron investoinneista Oulun ydinkeskustaan.

Arinan ja Skanskan sopimukset sisältävät uuden kauppakeskusosan rakentamisen, nykyisen kauppakeskusosan tilojen saneerauksen sekä osien yhdistävän kävelykatuosuuden toteuttamisen. Kävelykatuosuus on suunniteltu toteutettavaksi katettuna ja ympärivuotisesti lämpimänä julkisena tilana, mikä on ainutlaatuista pohjoisissa olosuhteissa.

Lisäksi Skanska toteuttaa uuden kauppakeskusosan päälle rakennettavat 66 arvoasuntoa 7 kerrokseen. Ylimmät asunnot sijaitsevat katutasosta 12. kerroksessa. Oulun keskustan korkeimmasta asuinrakennuksesta tulee näkymät yli kaupungin. Asuntojen koot vaihtelevat 34-137 m2 välillä.

”Kokonaisuus tarjoaa mahdollisuuden asua aivan palvelujen ytimessä. Asuntoja on toteutettu kauppakeskusten yhteyteen aikaisemmin muualla Suomessa, mutta Oulussa ratkaisu on ensimmäinen laatuaan”, kertoo Skanska Talonrakennuksen aluejohtaja Sakari Jämsä.

Kauppakeskuksen rakentaminen on käynnistetty. Kauppakeskus on tarkoitus avata keväällä 2016. Myös asunnot valmistuvat samaan aikaan.

”Oulun kaupungin pitkäaikaisena tavoitteena on keskustan elinvoimaisuuden, vetovoimaisuuden ja viihtyvyyden lisääminen. Kuluttajaosuuskuntana Arinan tehtävänä on tuottaa palveluja ja hyötyjä pohjoissuomalaisille kotitalouksille. Tämä kokonaisuus on sekä kaupungin tavoitteen että kuluttajaosuuskunnan tehtävän mukainen”, jatkaa Osuuskauppa Arinan toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio.

”Olemme tehneet Arinan kanssa pitkään yhteistyötä, ja olemme iloisia, että yhteistyö jatkuu ainutlaatuisen hankkeen merkeissä. On hienoa olla mukana tekemässä Oulun keskustasta entistä paremmin oululaisia sekä työ- ja vapaa-ajan matkailijoita palvelevaa kokonaisuutta”, sanoo Jämsä.