Arina ei toistaiseksi investoi Temmekselle


22.12.2021

Osuuskauppa Arina joutui lokakuussa sulkemaan Sale Temmeksen terveysturvallisuussyistä. Korvaavista palveluista käytiin avointa keskustelua Arinan omistajahallinnossa sekä kunnan ja sen kehitysyhtiön, Temmeksen kyläyhdistyksen ja temmesläisten keskuudessa. Arina esitteli avoimesti vaihtoehtoja korjauksesta uusinvestointiin tai mahdollisuuteen tutkia osallistumista laajempaan Temmeksen palvelujen kehittämishankkeeseen. Arinan hallitus päätti, ettei osuuskauppa toistaiseksi investoi Temmekselle, koska yksikään vaihtoehdoista ei tällä hetkellä mahdollista kannattavaa liiketoimintaa.

Temmeksen kylän nykyisen ja ennusteiden mukaisen asukasmäärän ja ostovoiman kehitys eivät tällä hetkellä mahdollista kannattavaa investointia, minkä vuoksi Arinan hallitus päätti, ettei osuuskauppa toistaiseksi investoi Temmekselle. Osuuskauppa Arina ei vastuullisuuden ja tasapuolisuuden näkökulmista voi lähtökohtaisesti investoida mihinkään kuntaan tai sen osaan ilman edellytyksiä kannattavuudelle.

– Arina toimii valtakunnallisilla vähittäiskaupan ketjukonsepteilla, joista pieninkään eli Sale ei laskelmien mukaan mahdollista Temmeksellä yksittäisenä investointina kannattavuutta koko elinaikanaan. Mikäli kunta päätyy toteuttamaan Temmekselle innovatiivisen ja vetovoimaisen palvelukokonaisuuden, johon voisi sijoittua myös päivittäistavarakaupan palveluja, Arina on valmis tutkimaan palvelukonseptin sijoittamista osaksi sitä”, kiteyttää Arinan toimialajohtaja Mikko Polso.

Arina on lähes 180 000 pohjoissuomalaisen kotitalouden omistama osuuskunta. Osuuskaupan olemassaolon tarkoitus on tarjota palveluja ja hyötyjä kannattavasti laajalla toimialueella mm. väestörakenne, väestönkehitys ja palvelujen kysyntä huomioiden.

 

Lisätietoja:

toimialajohtaja Mikko Polso, p. 050 388 3430, mikko.polso@sok.fi

hallintojohtaja (1.1.2022- toimitusjohtaja) Reima Loukkola, p. 050 595 1972, reima.loukkola@sok.fi