Arina aloittaa muutosneuvottelut Rovaniemen Kodin Terrassa


11.10.2022

Osuuskauppa Arina selvittää muutosneuvotteluilla Rovaniemen Kodin Terran toimintaedellytyksiä liiketoiminnan jatkamiseksi. Neuvottelujen piirissä on koko vakituinen henkilökunta, yhteensä 30 työntekijää. Työntekijöille pyritään tarvittaessa tarjoamaan töitä Arinan muista toimipaikoista.

Osuuskauppa Arina harkitsee Rovaniemen Kodin Terran toiminnan lopettamista tuotannollisten ja taloudellisten syiden sekä tappiollisen liiketoiminnan vuoksi. Osuuskauppa Arina on antanut työntekijöille maanantaina 10.10.2022 muutosneuvotteluesityksen.

– Kodin Terra Rovaniemi avattiin vuonna 2010. Konseptia on vuosien varrella kehitetty aktiivisesti S-ryhmän ja osuuskaupan yhteistyöllä, mutta liiketoiminta ei ole saavuttanut minimikannattavuustavoitteita. Tilannetta ei helpota se, että lähivuosina kotitalouksien investointien kodin remontointiin ja rakentamiseen arvioidaan vähenevän, perustelee Osuuskauppa Arinan toimialajohtaja Mikko Polso.

Kodin Terra Rovaniemen muutosneuvottelut koskevat koko vakituista henkilökuntaa, yhteensä 30 työntekijää. Mikäli myymälän sulkemiseen päädytään, työntekijöille pyritään tarjoamaan irtisanomisen vaihtoehtona työtä Arinan muista toimipaikoista.

– Jokaisen neuvottelujen piirissä olevan henkilön kanssa tullaan käymään henkilökohtainen keskustelu, jossa käydään läpi vaihtoehtoiset ratkaisut, Polso jatkaa.

Muutosneuvottelut alkavat maanantaina 17.10.2022 ja kestävät vähintään kuusi viikkoa.

Mikäli Kodin Terra Rovaniemen sulkemiseen päädytään, toimipaikka suljetaan alkuvuoden 2023 aikana.

 

Lisätietoja:

Mikko Polso, toimialajohtaja, marketkauppa, +358 50 388 3430, mikko.polso@sok.fi