Vakava väkivallanteko Kauppakeskus Valkeassa tiistaina 18.6.


19.06.2024

Kauppakeskus Valkeassa on tapahtunut kaksi vakavaa väkivallantekoa lyhyen ajan sisällä, joista viimeinen tiistai-iltana 18.6.2024 noin kello 21:25. Tilanteessa Kesäkadulle saapunutta henkilöä puukotettiin kauppakeskuksen Kesäkadulla. Valkean järjestyksenvalvojat ottivat epäillyn tekijän kiinni ja S-market Herkun henkilökunta antoi ensiapua uhrille. Poliisi saapui paikalle nopeasti ja ensihoito toimitti uhrin jatkohoitoon sairaalaan. Poliisin antaman tiedon mukaan uhri ei ole hengenvaarassa. Poliisi tutkii tapausta ja Kauppakeskus Valkean johto ja henkilökunta auttavat viranomaisia tutkinnassa kaikin keinoin. Poliisin arvioiden mukaan teon taustalla ovat rasistiset motiivit. Teko ei kohdistunut Valkeaa tai Valkean henkilökuntaa kohtaan.

– Tuomitsemme jyrkästi kaikenlaisen henkilön taustaan tai ulkonäköön liittyvän syrjinnän ja rasismin. Jokaisella Valkeaan tulevalla asiakkaalla on oikeus turvalliseen asiointiin ja jokaisella Valkean henkilökuntaan kuuluvalla oikeus turvalliseen työpaikkaan, Kauppakeskus Valkean kauppakeskusjohtaja Heli Sironen toteaa.

– Tämänkaltaiset väkivallanteot horjuttavat jokaisen perusturvallisuuden tunnetta ja meidän tärkein tehtävämme on huolehtia Valkean henkilökunnasta ja vuokralaisistamme yhdessä kriisien käsittelyyn erikoistuneiden terveydenhuoltoalan ammattilaisten kanssa.­­ Toivotamme pikaista toipumista uhreille. Ajatuksemme ovat heidän ja heidän läheistensä luona, Sironen kertoo.

– Tänäänkin haluamme kiittää yhteistyökumppanimme Reilan järjestyksenvalvojia, joiden ammattitaito ja rohkeus auttoivat jälleen vakavassa tilanteessa. He tuovat omalla toiminnallaan turvaa joka päivä sekä asiakkaillemme että meille Valkeassa työskenteleville. Molemmat tapaukset osoittavat, että meillä Kauppakeskus Valkeassa on toimiva ja oikein mitoitettu järjestyksenvalvojaresurssi. Lisäksi haluamme kiittää S-market Herkussa tilanteen aikana työskennelleitä arinalaisia, jotka antoivat uhrille ensiapua ja hälyttivät apua, Sironen kiittää.

– Haluamme myös kiittää jälleen Oulun poliisia ja ensihoitoa yhteistyöstä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa, Reila Oy:n yksikönpäällikkö Matti Alatalo lisää.

Kauppakeskus Valkean Nuorisotila Nurkassa järjestetään tänään nuorille avoin keskustelutilaisuus yhteistyössä Nuorten Palvelu ry:n ja Oulun kaupungin Nuorisotila Nurkan kanssa.

– Keskustelutilaisuudessa nuorten on mahdollisuus keskustella yhdessä Terveystalon ammattilaisten kanssa tapahtuneesta. Eilisillan jälkeen tämä tilaisuus on entistä tärkeämpi. Toivomme, että tilaisuus rauhoitetaan ulkopuolisilta, jotta nuorilla on mahdollisuus luottamukselliseen ja avoimeen keskusteluun, Sironen sanoo.

Kauppakeskus Valkeassa on panostettu mittavasti turvallisuuteen. Kauppakeskuksen keskiössä sijaitsevaa Kesäkatua valvotaan vuorokauden ympäri. Kauppakeskuksen avauksesta lähtien Osuuskauppa Arina ja Kauppakeskus Valkea ovat tehneet laajaa yhteistyötä poliisin, Oulun kaupungin sekä kaupungin nuorisotoimen kanssa. Kauppakeskus Valkeassa mitataan, seurataan ja kehitetään turvallisuustoimenpiteitä jatkuvasti yhdessä eri sidosryhmien kanssa.

Kauppakeskus Valkea jatkaa tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa tilanteen selvittämiseksi. Poliisi vastaa tutkinnan etenemisen tiedottamisesta ja tapauksen yksityiskohtien kommentoinnista julkisuudessa.