Osuuskauppa Arina rakentaa toimialueelleen Pohjois-Suomeen sähköautojen latausverkoston


30.03.2021

Osuuskauppa Arina viimeistelee suunnitelmaansa sähköautojen latauspisteiden rakentamisesta n. sataan toimipaikkaan vuoden 2024 loppuun mennessä. ABC-latausverkosto rakennetaan Arinan ABC-liikennemyymälöidenLähiStoppien, PrismaS-market ja Saleyksiköiden sekä Sokos Hotellien yhteyteen. Latauspisteiden sähkö on uusiutuvaa energiaa. 

Ladattavien autojen määrä on voimakkaassa kasvussa. ABC-ketjun arvion mukaan sähköautoja tai ladattavia hybridejä arvioidaan olevan Suomessa vuonna 2030 yli 500 000. Kasvava ladattava sähköautokanta edellyttää huomattavasti nykyistä laajempaa ja saavutettavampaa latausverkostoa. 

– Osuuskauppa Arina haluaa omalta osaltaan olla rakentamassa veto- ja elinvoimaista Pohjois-Suomea. Sähköautojen latausverkosto tulee palvelemaan niin arinalaisia omistajia kuin Pohjois-Suomeen matkailijoitakin. Arinan toimipaikkojen ensimmäiset ABC-latauspisteet avataan vielä tämän vuoden aikana Pudasjärven ja Vaalan uusien ABC-liikennemyymälöiden yhteyteen. Olemme vastuullisena suomalaisena toimijana mukana toteuttamassa yhteisiä ilmastotavoitteita, Osuuskauppa Arinan toimialajohtaja Jari Karjalainen kertoo. 

Kaikki uudet sähkölatauspisteet toimivat saman ABC-lataus-brändin alla riippumatta siitä, minkä toimipaikan yhteydessä ne ovat. 

Markkinoiden helpoin ja luotettavin lataus

ABC-latauksen tavoitteena on olla asiakaskokemuksen ja luotettavuuden näkökulmasta markkinoiden johtava latauspalvelun tarjoaja. Tavoitteeseen päästään markkinoiden parhailla laitteilla, helpolla ja nopealla asioinnilla sekä kilpailukykyisellä hinnalla, jonka päälle S-Etukorttia käytettäessä kertyy myös Bonusta. 

Asiointi ja maksaminen tapahtuu ABC-mobiililla, jota käyttää jo sadattuhannet tyytyväiset asiakkaat. Vaihe vaiheelta ABC-mobiilista on kehitetty sovellus, jossa on kaikki autoilijan tarvitsemat palvelut. 

Sähkö uusiutuvaa tuulivoimaa, laitteet Suomesta

Latauspisteiden sähkö on S-ryhmän pääosin itse tuottamaa uusiutuvaa tuulivoimaa. S-ryhmässä on investoitu jo vuosia tuulivoimaan sekä aurinkosähköön.

Laitteistot toimittaa kotimainen sähkölatauslaitteiden edelläkävijä Kempower, jonka laitteistoista asiakkaat ovat antaneet tyytyväistä palautetta. Kempowerin laitteistot rakennetaan Lahdessa.

S-ryhmä sähköistämässä koko Suomen

Osuuskauppa Arinan latauspisteverkoston laajentaminen on osa S-ryhmätasoista hanketta. S-ryhmän tavoitteena on rakentaa vuosien 2021–2024 aikana koko maan kattava sähköautojen latauspisteverkosto ABC-asemien, markettien ja hotellien yhteyteen. Laajan sähkölatausverkoston kehittämisen ohella kehitetään myös muita liikenteen energiamuotoja.

 

Lisätietoja: 
toimialajohtaja Jari Karjalainen, liikennemyymälä- ja polttonestekauppa, 050 593 8088,
jari.s.karjalainen@sok.fi 

myynti- ja kehityspäällikkö Olli-Pekka Pohjanen, liikennemyymälä- ja polttonestekauppa, 044 7884857,
olli-pekka.pohjanen@sok.fi