Henkilökunnalle kasvosuojaimet käyttöön Osuuskauppa Arinan toimipaikoissa


14.10.2020

Osuuskauppa Arina haluaa konkreettisilla teoilla varmistaa, että teemme yhdessä Pohjois-Suomesta paremman paikan elää. Vaikka tartuntatautitilanne on toimialueella toistaiseksi rauhallinen, halutaan Arinassa osaltaan vaikuttaa siihen, että se myös pysyy rauhallisena. Tämän vuoksi Arinan toimipaikoissa otetaan henkilökunnan kasvosuojaimet käyttöön 14.10. tai heti, kun suojaimet ovat käytettävissä.

Kasvosuojaimet käytössä asiakastilanteissa

Osuuskauppa Arina on yksi Pohjois-Suomen näkyvimmistä toimijoista ja sillä on tärkeä rooli alueella huoltovarmuuden turvaajana. Omistajia palvellaan 182 toimipaikassa noin 3000 arinalaisen voimin. Arina haluaa näyttää esimerkkiä ja suojata asiakkaita henkilökunnan kasvosuojaimilla. Lapin ja Länsi-Pohjan alueilla kasvosuojaimet otettiin käyttöön jo 6.10.

– Koronapandemian toinen aalto on kiistatta saapunut Suomeen ja tartuntamäärät ovat kasvussa, vaikkakin Arinan toimialueella tilanne on vielä suhteellisen rauhallinen. Haluamme omalta osaltamme toimia vastuullisesti ja ennaltaehkäistä koronapandemian etenemistä Pohjois-Suomessa kiihtymis- tai leviämisvaiheeseen. Tästä syystä Arinan henkilökunta tulee käyttämään kasvovisiirejä tai maskeja niissä työtehtävissä, joissa toimitaan lähikontaktissa asiakkaan kanssa, kertoo Osuuskauppa Arinan toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio.

– Valtakunnan päättäjät ovat vedonneet sen puolesta, että nyt otettaisiin käyttöön kaikki mahdolliset toimet, joilla voidaan hidastaa koronapandemian leviämistä. Pohjois-Suomen suurimpana yksityisenä yrityksenä haluamme sekä näyttää esimerkkiä että kantaa vastuuta henkilökuntamme ja asiakkaidemme terveydestä. Uskomme ja toivomme myös asiakkaidemme seuraavan esimerkkiä ja suojaavan henkilökuntaamme ja toisiaan käyttämällä itsekin kasvosuojainta, sanoo Osuuskauppa Arinan henkilöstöjohtaja Minna Salonen.

Kasvosuojaimia käytetään tilanteissa, joissa arinalaiset ovat lähikontaktissa asiakkaiden kanssa ja tilanteessa ei ole mahdollisuutta toimia suojapleksin takana. Pleksin takana työskentelevä henkilöstö ei tässä vaiheessa välttämättä tarvitse toista suojauskeinoa.

– Kasvosuojaimista riippumatta on kaikkien yhä ensisijaisen tärkeää noudattaa jo aiemmin annettuja ohjeita eli huolehtia käsihygieniasta, pitää riittävä etäisyys (1-2m) toisiin asiakkaisiin ja henkilökuntaan sekä suojata suu yskiessä ja aivastaessa. Henkilökuntamme ei tule töihin, mikäli heillä on vähänkään oireita ja samaa toivomme myös toimipaikoissamme käyviltä asiakkailtamme, Salonen kertaa hygieniaohjeita.

– On tärkeää, että jokainen meistä huolehtii sekä itsestään, lähimmäisestään sekä koko Pohjois-Suomesta. Omalla toiminnallamme voimme jokainen hidastaa ja vaikeuttaa viruksen leviämistä alueellamme, Puutio summaa.

Lisätietoja:

Veli-Matti Puutio, toimitusjohtaja, +358 50 539 8807, veli-matti.puutio@sok.fi
Minna Salonen, henkilöstojohtaja, +358 40 569 0980, minna.l.salonen@sok.fi