Arinan Raahen Prismakeskuksen rakennus- ja pääurakoitsijaksi Temotek Oy


25.06.2024

Osuuskauppa Arina on valinnut pohjoissuomalaisen rakennusliike Temotek Oy:n Raahen uuden Prismakeskuksen pääurakoitsijaksi. Rakennukseen liittyvät rakennustyöt ovat käynnistyneet ja Prismakeskuksen ovet päästään avaamaan loppuvuodesta 2025. Työllistävä vaikutus rakennushankkeella on jopa 135 henkilötyövuotta.

Odotetun Raahen uuden Prismakeskuksen rakennustyöt etenevät suunnitellusti. Maanrakennustyöt tontilla ovat valmistuneet, ja seuraavaksi edessä on varsinaisen rakennuksen pystytys. Kattavan Prisma-hypermarketin lisäksi paikallisia asiakasomistajia tulee palvelemaan houkutteleva ravintolamaailma sekä kattava valikoima erikoisliikkeitä.

–  Olen valtavan innoissani, että projekti etenee suunnitelmien mukaisesti ja pääsemme avaamaan Raahen ja lähikuntien asukkaille odotetun uuden Prismakeskuksen palvelut syksyllä 2025, sanoo Osuuskauppa Arinan talousjohtaja Anu Junnikkala-Alho.

Raahen uuden Prismakeskuksen rakennus- ja pääurakoinnista vastaa Temotek Oy. Teräsrakenneurakasta vastaa Nordec Oy ja LVI-urakasta Ouratek Oy. Kohteen rakennusautomaatiourakasta vastaa Elvak Oy, sprinkleriurakasta Caverion Suomi Oy ja sähköurakasta Paikallis-Sähkö Oy. Osuuskauppa Arinan investoinnin suuruus on kokonaisuudessaan noin 29 miljoonaa euroa.

–  Arinan investointipäätöksillä on merkittävä vaikutus Pohjois-Suomen työllisyystilanteeseen ja on tärkeää, että aloituspäätöksiä tehdään myös näinä haasteellisimpina ajankohtina. Rakennusliikkeenä olemme ylpeitä, kun olemme saaneet mahdollisuuden toimia pääurakoitsijana tässä merkittävässä hankkeessa, Temotek Oy:n toimitusjohtaja Antti Kamutta iloitsee.

Asiakkaiden toiveita kuullaan suunnittelussa

Raahen uudesta Prismasta tulee ketjukonseptin mukainen laajan valikoiman tavaratalo, jollaista ei ole ollut mahdollista toteuttaa nykyisen Prisman kiinteistöön. Erityisesti kodin ja pukeutumisen tuotealueiden valikoima tulee kasvamaan huomattavasti nykyisestä.

– Prismakeskuksen kaikista vuokralaisista pääsemme kertomaan vasta lähempänä avajaisia, mutta jo nyt voin ilokseni paljastaa, että avaamme Prismakeskukseen asiakasomistajien rakastaman koko perheen Pizza Buffa -ravintolan sekä monipuolisen Presso-kahvilan. Lisäksi hemmottelemme asiakkaitamme tuomalla Prisman yhteyteen täyden palvelun kampaamohoitola Tälläämön, Kokkola myhäilee.

Osuuskauppa Arina avaa keskiviikkona 26.6. osoitteessa arina.fi/prismaraahe kyselylomakkeen, jonka kautta Raahen ja ympäryskuntien asiakasomistajat voivat esittää toiveita uudelle Prismalle.

– Uusi Prismakeskus on herättänyt runsaasti kiinnostusta, mistä olen erittäin hyvilläni. Paikallisten asiakasomistajien toiveet ovat huipputärkeä osa uuden Prismakeskuksen onnistunutta suunnittelua. Tulen henkilökohtaisesti lukemaan jokaisen viestin, jotka jätetään pian avattavaan palautekanavaan, Kokkola lupaa.

 

Lisätietoja:

Anu Junnikkala-Alho, talousjohtaja, 040 709 2960, anu.junnikkala-alho@sok.fi

Tarmo Kokkola, ryhmäpäällikkö, 044 788 5693, tarmo.kokkola@sok.fi