Usein kysytyt kysymykset

Täältä löydät vastauksia mieltä askarruttaviin usein kysyttyihin kesätyökysymyksiin.

Miten haku tapahtuu?

Voit hakea meille Osuuskauppa Arinaan kesätöihin avoimien kesätyöhakujemme kautta. Haemme 18 vuotta täyttäneitä kesätyöntekijöitä monipuolisiin tehtäviin market-, matkailu- ja ravitsemiskauppa, ABC- ja erikoistavaratoimialoille koko kesän ajalle eri mittaisiin työsuhteisiin. Kesätyöt ovat hyvä väylä työllistyä meille pidemmäksikin aikaa, sillä tarjoamme vuosittain lukuisille kesätyöntekijöille töitä myös kesän jälkeen.

Huomiothan, että haemme erillisellä haulla 14-17-vuotiaita kesä-ässiksi Kesä-ässät työskentelevät pääsääntöisesti koulujen kesäloman aikana 2-3 viikkoa avustavissa työtehtävissä tutustuen työelämään ja toimialoihimme.

arina.fi/avoimet-tyopaikat-sivustolta löydät kaikki voimassa olevat rekrytointimme ja jokaisen haun yhteydestä voit tarkistaa esimerkiksi rekrytoinnin hakuajan.

Miten haku etenee?

Lähetettyäsi hakemuksen saat saapumisilmoituksen siitä, että hakemuksesi on tullut perille. Jatkoon päässeille ilmoitamme aina erillisellä viestillä / soitamme, ja kutsumme haastatteluun. Muistathan seurata sähköpostiasi ja puhelintasi aktiivisesti, myös roskapostikansiota ja tekstiviestejä. Haastatteluja ja valintoja voidaan suorittaa jo hakuaikana, joten lähetäthän hakemuksesi pian.

Milloin ja miten hakijoille viestitään?

Viestimme hakijoille pääsääntöisesti sähköpostin ja puhelimen välityksellä soittamalla ja tekstiviestillä. Muistathan täyttää yhteystieto- ja muut kysymyskentät huolellisesti, jotta voimme olla sinuun helposti yhteydessä.

Haastatteluissa saatamme käyttää myös etäviestimiä, esimerkiksi sinua voidaan pyytää lähettämään video itsestäsi tai vastaamaan kysymyksiin videoyhteyden välityksellä. Laitteiden ääni- ja kamera-asetukset on suositeltavaa testata ennakkoon ja saapua paikalle annettuna aikana. Näin annat hyvän vaikutelman mahdolliselle työnantajallesi ja työnsaantimahdollisuudet aina vain paranevat. Mikäli tekniikka pettää yllättäen ja koet, ettet saanut viestiäsi perille itse haastattelutilanteessa, otathan silloin muualla tavoin yhteyttä rekrytointiimme.

Mistä tiedän, että hakemukseni on tullut perille?

Lähetämme sinulle saapumisilmoituksen, kun hakemuksesi on tullut perille. Toivomme, että seuraat sähköpostiasi (myös roskapostikansiota).

Voinko muokata hakemustani?

Valitettavasti lähetettyä hakemusta ei voi muokata. Tehdessäsi hakijatilin voit tehdä poistopyynnön ja tehdä sen jälkeen uuden hakemuksen. Suosittelemme hakijatilin luomista, sillä sen jälkeen voit hakea useisiin paikkoihin jo olemassa olevilla hakijatiedoillasi. Varaathan aikaa hakemuksesi huolelliseen tekemiseen, täytäthän kaikki pyydetyt kentät, liitäthän ansioluettelon ja vastaathan mahdollisiin kysymyksiin. Mikäli sinulla on aikaisempaa työkokemusta ja suosittelijoita, niiden lisääminen hakemukseesi edistää työnsaantimahdollisuuksiasi.

Vinkkejä työhakemuksen tekemiseen löydät täältä.

Missä ja milloin kesätöitä on tarjolla?

Meillä Osuuskauppa Arinassa kesätöitä on market-, matkailu- ja ravitsemiskaupassa, ABC- ja erikoistavaratoimialoilla. Suurin kesätyöllistäjämme on marketkauppa (Prisma, Sale ja S-market) ja kesätöitä on tarjolla eripituisia jaksoja koko kesäkauden ajan. Kaikilta toimialoiltamme löytyy kuitenkin kesätyömahdollisuuksia. Täältä löydät kaikki toimipaikkamme. Kerrothan hakemuksessasi, missä työtehtävissä haluaisit työskennellä ja valitse hakulomakkeella sinua kiinnostavat toimipaikat.

Onko minun oltava vähintään 18-vuotta?

Joka vuosi on tarjolla kesätöitä alle ja yli 18-vuotiaille nuorille. Huomioithan hakuvaiheessa tarkistaa kumpaan hakuun olet hakemassa.

Osa kesätyöpaikoistamme on tarkoitettu nuoren ensimmäiseksi työpaikaksi. Haemme erillisellä haulla näitä 14-17-vuotiaita kesä-ässiä. Kesä-ässät työskentelevät pääsääntöisesti koulujen kesäloman aikana 2-3 viikkoa ja tänä aikana pääset tutustumaan aidosti työelämään ja toimialoihimme. Mitä aiemmin toimit, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on päästä kesä-ässäksi.

Mistä tiedän mitä ja miten minun pitää tehdä töissä?

Jokainen työntekijä perehdytetään työhönsä. Arinassa haluamme pitää huolta työntekijöistämme ja velvollisuuksiimme kuuluu kertoa, mitä sinun odotetaan tekevän ja millä tavalla. Kerromme aina esimerkiksi työpaikan olosuhteista, koneiden ja laitteiden toiminnasta ja turvallisuusmääräyksistä sekä asiakaspalvelussa Omistajien sydämellisestä kohtaamisesta. Pidäthän myös itse huolta, että saat opastusta työhösi. Älä epäröi kysyä neuvoja, sillä toimipaikoissamme on aina vakituista henkilökuntaa paikalla, ja he ohjaavat sinua oikeisiin työtapoihin.

Milloin saan tietää, olenko saanut kesätyöpaikan?

Kesätyöntekijöiden rekrytointi etenee useilla toimialoillamme eri tahtiin. Myös yleisen tilanteen kehitys vaikuttaa olennaisesti rekrytointitarpeeseen ja kesätyöntekijöiden määrään. Vastuullisena kesätyönantajana pyrimme informoimaan hakijoita mahdollisimman hyvin. Yli 18-vuotiaille kesätyöhakijoille pyrimme viestimään maaliskuun loppuun mennessä ja kesä-ässille, 14–17-vuotiaat, toukokuun loppuun mennessä. Huomaathan seurata puhelinta ja sähköpostiasi, ettei mahdollinen haastattelukutsu mene sinulta ohi.

Sain kesätöitä muualta tai haluan peruuttaa hakemukseni?

Olethan näissä tilanteissa yhteydessä mahdollisimman pian sähköpostitse rekrytointi.arina@sok.fi tai suoraan yksikköön, josta sinulle on jo tarjottu kesätöitä.

Mistä saan lisätietoa kesätöistä?

Jos et löytänyt vastausta kysymyksiisi näiden usein kysyttyjen kysymysten joukosta, ota rekrytointiin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen rekrytointi.arina@sok.fi tai puhelimitse 044 788 6455.