Usein kysytyt kysymykset

Täältä löydät vastauksia mieltä askarruttaviin usein kysyttyihin kesätyökysymyksiin.

Miten haku tapahtuu?

Voit hakea meille Osuuskauppa Arinalle kesätöihin avoimien kesätyöhakujemme kautta. Haemme yli 18 -vuotiaita kesätyöntekijöitä monipuolisiin tehtäviin market-, matkailu- ja ravitsemiskauppa, ABC- ja erikoistavaratoimialoille koko kesän ajalle eri mittaisiin sijaisuuksiin.

Huomiothan, että haemme erillisellä haulla 14-17 -vuotiaita kesä-ässiksi Tutustu työelämään ja Tienaa -kesäharjoittelun kautta ja kesäsetelillä. Kesä-ässät työskentelevät pääsääntöisesti koulujen kesäloman aikana 2-3 viikkoa ja tänä aikana pääset tutustumaan aidosti työelämään ja toimialoihimme.

Miten haku etenee?

Lähetettyäsi hakemuksen saat saapumisilmoituksen siitä, että hakemuksesi on tullut perille. Jatkoon päässeille ilmoitamme aina erillisellä viestillä ja kutsumme haastatteluun. Tänä vuonna haastattelemme kaikki yli 18- vuotiaat kesätyönhakijat videohaastattelun kautta. Muistathan seurata sähköpostiasi aktiivisesti, koska lähetämme kutsun sähköpostilla. Hakuajan päätyttyä lähetämme kaikille hakijoille viestit.

Milloin ja miten hakijoille viestitään?

Viestimme hakijoille pääsääntöisesti sähköpostin välityksellä. Lisäksi saatamme ottaa yhteyttä puhelimitse. Muistathan täyttää yhteystieto ja muut kysymyskentät huolellisesti, jotta voimme olla sinuun helposti yhteydessä.

Haastatteluissa saatamme käyttää etäviestimiä, esimerkiksi sinua voidaan pyytää lähettämään video itsestäsi tai vastaamaan kysymyksiin videoyhteyden välityksellä. Laitteiden ääni- ja kamera-asetukset on suositeltavaa testata ennakkoon ja saapua paikalle annettuna aikana. Näin annat hyvän vaikutelman mahdolliselle työnantajallesi ja työnsaantimahdollisuudet aina vain paranevat. Mikäli tekniikka pettää yllättäen ja koet, ettet saanut viestiäsi perille itse haastattelutilanteessa, otathan silloin muualla tavoin yhteyttä rekrytointiimme.

Mistä tiedän, että hakemukseni on tullut perille?

Lähetämme sinulle saapumisilmoituksen, kun hakemuksesi on tullut perille. Toivomme, että seuraat sähköpostiasi (myös roskapostikansiota).

Voinko muokata hakemustani?

Valitettavasti lähetettyä hakemusta ei voi muokata. Tehdessäsi hakijatilin voit tehdä poistopyynnön ja tehdä sen jälkeen uuden hakemuksen. Suosittelemme hakijatilin luomista, sillä sen jälkeen voit hakea useisiin paikkoihin jo olemassa olevilla hakijatiedoillasi. Varaathan aikaa hakemuksesi huolelliseen tekemiseen, täytäthän kaikki pyydetyt kentät, liitäthän ansioluettelon ja vastaathan mahdollisiin kysymyksiin. Mikäli sinulla on aikaisempaa työkokemusta ja suosittelijoita, niiden lisääminen hakemukseesi edistää työnasaantimahdollisuuksiasi.

Vinkkejä työhakemuksen tekemiseen löydät täältä.

Missä ja milloin kesätöitä on tarjolla?

Meillä Osuuskauppa Arinassa kesätöitä on market-, matkailu- ja ravitsemiskaupassa, ABC- ja erikoistavaratoimialoilla sekä S-pankki ja omistajapalveluissa. Suurin kesätyöllistäjämme on marketkauppa ja kesätöitä on tarjolla eripituisia jaksoja koko kesäkauden ajan. Kaikilta toimialoiltamme löytyy kuitenkin kesätyömahdollisuuksia. Täältä löydät kaikki toimipaikkamme.

Onko minun oltava vähintään 18-vuotta?

Joka vuosi on tarjolla kesätöitä alle ja yli 18-vuotiaille nuorille. Mitä aiemmin toimit, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on saada kesätyöpaikka. Osa kesätyöpaikoistamme on tarkoitettu nuoren ensimmäiseksi työpaikaksi lyhyen Tutustu työelämään ja Tienaa harjoittelun kautta tai kesäseteliä hyödyntäen. Huomioithan, että kesätöiden ikärajoissa on eroja.

Voinko lähettää hakemukseni ja ansioluettelon sähköpostitse?

Suuren hakijamäärän vuoksi ja taataksemme tasapuolisen kohtelun kaikille hakijoille emme voi vastaanottaa muita kuin rekrytointijärjestelmämme kautta lähetettyjä hakemuksia.

Mistä tiedän mitä ja miten minun pitää tehdä töissä?

Jokainen työntekijä perehdytetään työhönsä. Arinassa haluamme pitää huolta työntekijöistämme ja velvollisuuksiimme kuuluu kertoa, mitä sinun odotetaan tekevän ja millä tavalla. Kerromme aina esimerkiksi työpaikan olosuhteista, koneiden ja laitteiden toiminnasta ja turvallisuusmääräyksistä sekä asiakaspalvelussa Omistajien sydämellisestä kohtaamisesta. Pidäthän myös itse huolta, että saat opastusta työhösi. Älä epäröi kysyä neuvoja, sillä toimipaikoissamme on aina vakituista henkilökuntaa paikalla, ja he ohjaavat sinua oikeisiin työtapoihin.

Milloin saan tietää, olenko saanut kesätyöpaikan?

Kesätyöntekijöiden rekrytointi etenee useilla toimialoillamme eri tahtiin. Myös yleisen tilanteen kehitys vaikuttaa olennaisesti rekrytointitarpeeseen ja kesätyöntekijöiden määrään. Vastuullisena kesätyönantajana pyrimme informoimaan hakijoita mahdollisimman hyvin.

Mistä saan lisätietoa kesätöistä?

Jos et löytänyt vastausta kysymyksiisi näiden usein kysyttyjen kysymysten joukosta, ota rekrytointiin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen aino.saksio(at)sok.fi