Laadukkaaseen kebabiin keskittyvä Babista avattiin Kauppakeskus Valkeassa perjantaina 12.1.2024. Ravintolan avausta oli selkeästi odotettu, sillä tohinaa riitti heti ovien avaamisesta lähtien. Babista on S-ryhmän uusin ravintolakonsepti, joka haluaa mullistaa suomalaisen kebab-kulttuurin.

Babistassa tuhatvuotisen perinteen omaava kebab saa arvoisensa puitteet osaavien babistojen käsissä. Pikaruuaksi usein mielletty kebab tarjoillaan Babistan tapaan viihtyisässä ravintolassa, jossa raikkaista ja herkullisista annoksista voi jäädä nauttimaan pidemmäksikin aikaa.

Babistassa panostetaan laadukkaaseen lihaan, herkullisiin kana-, ja vegaaniannoksiin sekä tuoreisiin raikkaisiin kasviksiin. Lisämakua annoksiin tuovat tuoreet yrtit ja itsetehdyt kastikkeet.

– Olemme odottaneet avausta henkilökunnan kanssa innolla. Fafa’sissa käyneet asiakkaamme tapaavat tutut arinalaiset nyt Babistassa. Meillä on helppo piipahtaa, jäädä fiilistelemään paikanpäälle tai hakea annos mukaan kotiin, kertoo ravintolapäällikkö Taika Sirkeinen.

Alkuvuodesta Babistasta pääsee nauttimaan Oulun, Vantaan ja Mikkelin lisäksi myös muualla Suomessa, kun seuraavat Babistat avautuvat Seinäjoelle ja Vaasaan.

 

Lisätietoja:

Milla Sointu, ryhmäpäällikkö, +358 50 543 6797, milla.sointu@sok.fi
Taika Sirkeinen, ravintolapäällikkö, Babista Oulu, taika.sirkeinen@sok.fi
Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekauppa, +358 500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi

Osuuskauppa Arina avasi tiistaina syyskuun 22. päivä toisen Fafa’s -ravintolan Limingantullin Prisman tiloihin. Aiemmin avattu Kauppakeskus Valkean Fafa´s on hurmannut oululaisia kasvispainotteisella ja Lähi-Idän makumaailman inspiroimalla ruualla jo kahden vuoden ajan.

Osuuskauppa Arina avasi tiistaina syyskuun 22. päivä toisen Fafa’s -ravintolan Limingantullin Prisman tiloihin. Aiemmin avattu Kauppakeskus Valkean Fafa´s on hurmannut oululaisia kasvispainotteisella ja Lähi-Idän makumaailman inspiroimalla ruualla jo kahden vuoden ajan.

– Uusi Fafa’s täydentää loistavasti Limingantullin ravintolatarjontaa. Ruokalista koostuu mm. Fafa´sin omista falafeleista, täytetyistä pitaleivistä ja tuoreista salaateista, joiden raaka-aineissa pyritään käyttämään orgaanisesti kasvatettuja raaka-aineita. Fafa’s on myös saanut paljon kiitosta laajasta valikoimasta vegaanisia annoksia, sanoo ryhmäpäällikkö Heidi Koponen.

Limingantullin Fafa´sissa työskentelee 9 uutta työntekijää, joista 7 on uusia arinalaisia. Kansainvälisessä työporukassa työkieli tulee olemaan Fafa´sin konseptin mukaan englanti. Asiakkaita palvellaan kuitenkin myös suomeksi.

– Kasassa on hieno ryhmä uusia ja motivoituneita työntekijöitä, jotka ovat hyvin innoissaan avaamassa uutta ravintolaa. Uusi työryhmä on harjoitellut ennen oman ravintolan avausta Valkean Fafa´sissa ja he ovatkin saneet sieltä hyvät opit tulevaan avaukseen, kertoo Fafa´sin ravintolapäällikkö Sini Aapaoja.

Ruuan tekemisen lisäksi uudet työntekijät ovat perehtyneet myös Fafa´sin ja Osuuskauppa Arinan arvojen mukaiseen toimintaan. Fafa’sin toimintaa ohjaavat laadukkaan ruoan lisäksi ympäristön ja yhteiskunnan hyvinvointiin keskittyvät arvot. Nämä ovat yhtenäisiä myös Osuuskauppa Arinan arvojen kanssa.

– Osuuskaupan tehtävä on tarjota palveluja omistajillemme. Nyt avattu Fafa’s on yksi esimerkki palvelujen kehittämisestä, joilla haluamme lisätä alueen vetovoimaa. On myös hienoa luoda uusia työpaikkoja, etenkin näin haastavina aikoina toteaa toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

Nyt avatussa Fafa´sissa on 70 neliötä ja 12 asiakaspaikkaa. Ravintolan huomiota herättävimpänä yksityiskohtana on upea seinän kokoinen taideteos. Paikallisen taiteilijan Marko Anttilan tekemä teos oululaisesta maisemasta, Toripolliisista ja tuoreista vihanneksista yhdistää upeasti paikallisuuden ja Fafa´s konseptin ajatuksen tuoreiden raaka-aineiden merkityksestä ruuan laitossa.

– Viimeiset päivät olemme järjestelleet ravintolaa ja täyttäneet kaappeja. Remontti meni hyvin ja pääsimme tekemään kaikki esivalmistelut hyvissä ajoin. Nyt kaikki on valmista, Aapaoja iloitsi juuri ennen ravintolan ovien avautumista.

Lisätietoja:
toimialajohtaja Ulla Peltoniemi, Matkailu- ja ravitsemiskauppa, +358 500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi
ryhmäpäällikkö Heidi Koponen, matkailu- ja ravitsemiskauppa, +358 44 788 4997, heidi.koponen@sok.fi

Fafa’sin kasvispainotteinen ja Lähi-Idän makumaailman inspiroima menu on hurmannut oululaisia jo kahden vuoden ajan Kauppakeskus Valkeassa. Osuuskauppa Arina valmistautuu avaamaan syksyllä toisen Fafa’s-ravintolan Limingantullin Prisman tiloihin.

– Oululaiset ovat todella ottaneet Fafa’s ravintolan omakseen. Kauppakeskus Valkean ravintola on ollut koko toiminta-aikansa erittäin suosittu ja uudelleen avauksen jälkeen ravintolan suosio on ollut jopa suurempi kuin viime vuonna samaan aikaan. Pari viikkoa toiminnassa ollut Foodoran ruuan kotiinkuljetuspalvelu on lisännyt entisestään kiinnostusta, kertoo matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

Limingantullin Prisman tiloihin avattava ravintola tulee työllistämään 10 henkilöä ja 70 neliötä mahdollistaa 20 asiakaspaikkaa. Limingantullin Prismassa tällä hetkellä ravintolapalveluja tarjoaa Ravintolamaailma sisältäen Hesburgerin, Presson sekä Pizza & Buffan.

– Syksyllä avattava Fafa’s täydentää loistavasti Limingantullin ravintola tarjontaa. Ruokalista koostuu mm. Fafa´sin omista falafeleista, täytetyistä pitaleivistä ja tuoreista salaateista, joiden raaka-aineissa pyritään käyttämään orgaanisesti kasvatettuja raaka-aineita. Fafa’s on myös saanut paljon kiitosta laajasta valikoimasta vegaanisia annoksia, sanoo ryhmäpäällikkö Heidi Koponen.

– Aloitamme rekrytoinnin ravintolaan tällä viikolla. Etsimme työntekijöitä, jotka haluavat tarjota asiakkaillemme maukkaan ruoan lisäksi myös rentoa palvelua, Koponen lisää.

Fafa’s on terveellistä katuruokaa tarjoava Fast Casual -tyylinen 40 ravintolaa kattava ketju, joka keskittyy vegaaniseen ja kasvisruokaan. Fafa’sin toimintaa ohjaavat laadukkaan ruoan lisäksi ympäristön ja yhteiskunnan hyvinvointiin keskittyvät arvot. Nämä arvot ovat yhtenäisiä myös Osuuskauppa Arinan arvojen kanssa.

Lisätietoja:

toimialajohtaja Ulla Peltoniemi, Matkailu- ja ravitsemiskauppa, 25+358 500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi
ryhmäpäällikkö Heidi Koponen, matkailu- ja ravitsemiskauppa, +358 44 788 4997, heidi.koponen@sok.fi

 

Avajaispäivänä 31.10. mm. kahvitus, avajaistarjouksia, tuote-esittelyjä ja arvonta.

Osuuskauppa Arinan omistavat asiakkaat. Arinan tehtävänä on tuottaa palveluja ja hyötyjä omistajille. Limingantullin Prismakeskus on Arinan suurin palvelukokonaisuus, tarjoten entistä monipuolisemmat palvelut ja omistajahyödyt samalla kauppareissulla.

Pohjois-Suomen suurin ja monipuolisin hypermarket

Uudistunut Prismakeskus on yli 23 000 m2:n kokonaisuus, josta Prisman osuus on n. 16 500 m2.

Prisma Limingantulli on kooltaan ja valikoimiltaan Pohjois-Suomen suurin hypermarket. Laajentuneella päivittäistavaraosastolla on jopa yli 20 000 tuotetta. Palvelutorilta saa lämpimiä ruoka-annoksia, grillituotteita, liha- ja kalatuotteita, salaatteja, take away –valmisruokia ja juustoja. Lähiruokavalikoima on entisestään laajentunut ja uudessa Fazer-leipomossa tuotteet leivotaan paikan päällä.

Prisman kodin, kodintekniikan ja viihteen, rakentamisen ja remontoinnin, pukeutumisen ja sportin osastoilla on n. 55 000 tuotetta ja useita palvelupisteitä. Prisma Jelppi täydentää palvelukokonaisuutta tarjoten kotiinkuljetusta, kalusteiden kasausta, asennuspalvelua, suksien huoltoa ja luistinten teroitusta.

Monipuoliset oheispalvelut – mm. hyvinvointipalvelujen keskittymä

Prismakeskuksessa on tarjolla hypermarketin lisäksi monipuoliset oheispalvelut. Prisman omistajapalvelu (sis. Info, Lippupalvelu, S-Pankki, Tax Free, Toto ja Veikkaus) sijaitsee aulatiloissa. Prisma Parturi-kampaamo tarjoaa 2. kerroksessa hiustenleikkuut ja hiustenhoidon sekä kampaamotuotteet, jotka ovat myynnissä myös hypermarketin puolella.

Aulatiloissa palvelevat lisäksi Alko, DNA Kauppa, Kultajousi, Life, Nordea-maksuautomaatti, Otto-automaatti, Oulun III Hansa Apteekki, Pohjola Vakuutus, Raha-automaattiyhdistys, Ravintolamaailma (sis. Buffa, Hesburger ja Presso), Saunalahti, SmartPost-automaatti ja Valkealinnan Optiikka. Joulukuun alussa avattavassa 2. kerroksessa palvelevat Prisma Parturi-kampaamon lisäksi Coronaria, Hammasklinikka Dent ja Väriasema. Prismakeskuksen hyvinvointipalvelut muodostavat laajimman keskittymän Pohjois-Suomessa.

Pysäköintialue on laajentunut. ABC-automaattiasema tarjoaa tuplasti tankkauspisteitä ja sähköautojen latauspisteen. Lapsille on uusi leikkialue. Limingantullin alueen liikennejärjestelyt ovat kehittyneet.

Energiatehokas työympäristö n. 300 työntekijälle

Prismakeskus on ensimmäinen suurmyymälä, jossa on luovuttu ympäristölle haitallisten kylmäaineiden käytöstä sekä myymälän kylmälaitteiden että kiinteistön jäähdytyksen osalta. Hiilidioksiditeknologiaan perustuvan kylmäjärjestelmän integroinnilla osaksi talotekniikkaa pienennetään kiinteistön ostoenergiatarvetta ja kokonaisenergiakulutusta. Prisma Limingantulli on uudistunut tekniikan lisäksi mm. kalusteiden, myymälämiljöön ja valaistuksen osalta.

Osuuskauppa Arina investoi Prismakeskukseen n. 30 milj. euroa. Laajennus on Arinan vuoden suurin rakennushanke, jonka työllistävä vaikutus on 100 henkilötyövuotta. Laajentuneessa Prismakeskuksessa työskentelee yhteensä n. 300 työntekijää.