Rovaniemen Kodin Terran muutosneuvottelut ovat päättyneet. Neuvotteluissa selvitettiin Arinan edellytyksiä jatkaa liiketoimintaa asiakkaiden palvelemiseksi. Kodin Terra ei saavuttanut reilussa vuosikymmenessä kannattavuustavoitteita, minkä seurauksena myymälä suljetaan. Arina kiittää asiakkaita uskollisuudesta. Työntekijöille pyritään tarjoamaan töitä Arinan muista toimipaikoista.

Osuuskauppa Arinan Rovaniemen Kodin Terraa koskeneet muutosneuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen lopputuloksena osuuskauppa on päättänyt sulkea myymälän. Loppuunmyynti käynnistyy 12.12.2022. Jouluaattoon saakka kestävä Arinan Bonus tuplana -kampanja koskee myös asiakasomistajien Kodin Terra -bonusostoja.

– Kodin Terra avattiin Rovaniemelle vuonna 2010. S-ryhmän rautakauppakonseptia on kehitetty pitkäjänteisesti, mutta liiketoiminta ei ole saavuttanut tavoiteltua kannattavuutta. Vastuulliseen osuustoimintaan kuuluu, että kannattamatonta liiketoimintaa ei lopulta voi jatkaa, perustelee päätöstä Osuuskauppa Arinan toimialajohtaja Mikko Polso.

Muutosneuvottelut koskivat Kodin Terran koko vakituista henkilökuntaa eli 30 arinalaista. Jokaisen kanssa käytiin henkilökohtaiset keskustelut vaihtoehtoisista ratkaisuista. Kaikille neuvotteluihin osallistuneille pyritään tarjoamaan töitä Arinan muista toimipaikoista.

– Arinalaiset tekivät parhaansa asiakasomistajien palvelemiseksi, mutta hyvä palvelukaan ei lopulta riittänyt. Arinan ja S-ryhmän rautakaupan ammattilaisten tiivis yhteistyö konseptin toimeenpanossa ja kehittämisessä ei tuonut toivottua tulosta, harmittelee Polso.

– Kiitän Kodin Terran työntekijöitä työpanoksesta sekä asiakasomistajia ja yritysasiakkaita palvelujen käytöstä. Palvelemme jatkossa asiakkaita Prisman sisustamisen, remontoinnin ja puutarhan tuotteilla, pyrkien kehittämään valikoimia näillä kodin tuotealueilla. Kehitämme lähivuosina aktiivisesti osuuskaupan palveluja Rovaniemen seudulla, lisäten paikallisia työpaikkoja, päättää Polso.

Osuuskauppa Arina hakee alkuvuodesta tyhjenevälle kiinteistölle uusia käyttäjiä. Kaluste Varrio jatkaa toimintaansa nykyisissä tiloissa myös Kodin Terran sulkemisen jälkeen.

 

Lisätietoja:

Osuuskauppa Arina, toimialajohtaja Mikko Polso, p. 050 388 3430
Osuuskauppa Arina, liikepaikkapäällikkö Anne Niemi, p. 044 788 6209 (liikepaikkakyselyt)

Osuuskauppa Arina selvittää muutosneuvotteluilla Rovaniemen Kodin Terran toimintaedellytyksiä liiketoiminnan jatkamiseksi. Neuvottelujen piirissä on koko vakituinen henkilökunta, yhteensä 30 työntekijää. Työntekijöille pyritään tarvittaessa tarjoamaan töitä Arinan muista toimipaikoista.

Osuuskauppa Arina harkitsee Rovaniemen Kodin Terran toiminnan lopettamista tuotannollisten ja taloudellisten syiden sekä tappiollisen liiketoiminnan vuoksi. Osuuskauppa Arina on antanut työntekijöille maanantaina 10.10.2022 muutosneuvotteluesityksen.

– Kodin Terra Rovaniemi avattiin vuonna 2010. Konseptia on vuosien varrella kehitetty aktiivisesti S-ryhmän ja osuuskaupan yhteistyöllä, mutta liiketoiminta ei ole saavuttanut minimikannattavuustavoitteita. Tilannetta ei helpota se, että lähivuosina kotitalouksien investointien kodin remontointiin ja rakentamiseen arvioidaan vähenevän, perustelee Osuuskauppa Arinan toimialajohtaja Mikko Polso.

Kodin Terra Rovaniemen muutosneuvottelut koskevat koko vakituista henkilökuntaa, yhteensä 30 työntekijää. Mikäli myymälän sulkemiseen päädytään, työntekijöille pyritään tarjoamaan irtisanomisen vaihtoehtona työtä Arinan muista toimipaikoista.

– Jokaisen neuvottelujen piirissä olevan henkilön kanssa tullaan käymään henkilökohtainen keskustelu, jossa käydään läpi vaihtoehtoiset ratkaisut, Polso jatkaa.

Muutosneuvottelut alkavat maanantaina 17.10.2022 ja kestävät vähintään kuusi viikkoa.

Mikäli Kodin Terra Rovaniemen sulkemiseen päädytään, toimipaikka suljetaan alkuvuoden 2023 aikana.

 

Lisätietoja:

Mikko Polso, toimialajohtaja, marketkauppa, +358 50 388 3430, mikko.polso@sok.fi

Reilu 40-vuotias kotimainen perheyritys Laattapiste ja Osuuskauppa Arinan Kodin Terra Rovaniemi lyövät hynttyyt yhteen ja avaavat Laattapisteen shop-in-shop -konseptilla toimivan toimipisteen Rovaniemen Kodin Terra -myymälään. Rovaniemen Laattapisteen sulkeutuessa siirtyy Laattapisteen valikoima ja tuotteisiin erikoistunut henkilökunta palvelemaan asiakkaita Kodin Terran katon alle. Kodin Terrasta löytyy entisestään myös lappilainen perheyritys huonekaluliike Varrio.

Lisää valikoimaa ja nopea toimitus

Kodin Terraan rakennettava myyntinäyttely palvelee sekä kuluttaja- että yritysasiakkaita. Kodin Terran ennestään laajaa valikoimaa tulevat vahvistamaan Laattapisteen pintamateriaali-, rakennustuote- ja kalustetuotteet.  Mikäli tuotetta ei löydy paikan päältä varastosta, voidaan se tilata toimitettavaksi jopa seuraavaksi päiväksi. Tuotteet maksetaan Kodin Terran kassalle jayksityisasiakkaat voivat kerryttää ostoilla myös S-Bonusta.

– Yhteistyö Laattapisteen kanssa tuo palvelutarjontaamme uuden ulottuvuuden. Asiakkaillemme muutos tuo ajansäästöä ja helppoutta, kun remontointiin ja sisustukseen liittyvät erikoispalvelut keskittyvät saman katon alle, toteaa Rovaniemen Kodin Terran myymäläpäällikkö Ville Halttu.

– Yhteistyöneuvottelut oli helppo käydä, kun molemmilla yrityksillä on taustana samankaltaiset arvot muun muassa ympäristöystävällisyydessä, arvostus suomalaiseen työhön ja halu palvella pohjoissuomalaisia asiakkaita täyttäen heidän sisustus- ja remonttitarpeensa alusta loppuun, Halttu iloitsee.

– Odotamme innolla Laattapisteen ja Kodin Terran tiivistä yhteistyötä, jossa asiakkaat saavat yhdistettyä osuuskaupan ja erikoisliikkeen hyödyt ja edut. Tarjoamme henkilökohtaista suunnittelupalvelua tuttuun Laattapisteen tyyliin. Voimme jatkossa tarjota monipuolisempia kokonaisuuksia saman katon alla niin yritys- kuin yksityisasiakkaille, sanoo Laattapisteen projektipäällikkö Anna-Stiina Koskenniemi.

Laattapisteen tuotteet ja palvelu on asiakkaiden saatavilla Kodin Terrassa 1.2.2021 lähtien.

 

Lisätietoja:

Laattapiste, Anna-Stiina Koskenniemi, projektipäällikkö, +358 40 588 1472,
anna-stiina.koskenniemi@laattapiste.fi

Osuuskauppa Arina, Kodin Terra, Ville Halttu, myymäläpäällikkö, +358 44 788 6208, ville.halttu@sok.fi

Kaluste Varrio Oy ja Osuuskauppa Arina ovat sopineet yhteistyöstä pohjoissuomalaisten kotitalouksien hyödyksi. Kaluste Varrio muuttaa Rovaniemellä saman katon alle Kodin Terran ja Peltoniemi Kalusteiden kanssa ja aloittaa samalla bonusyhteistyön Osuuskauppa Arinan kanssa.
S-Etukortilla saa siten jatkossa Bonusta myös Kaluste Varrion tuotteista ja palveluista.

Kaluste Varrio on lappilainen perheyritys, päätoimialana huonekalujen vähittäismyynti. Kaluste Varrio tarjoaa asiakkaille lisäksi sisustussuunnittelupalvelua sekä kasaus-, asennus- ja kotiinkuljetuspalvelua Lapissa.
 
Perheyrityksellä on pitkät perinteet huonekalualalla. Toiminta on käynnistynyt Sodankylässä vuonna 1986, laajentuen Rovaniemelle vuonna 2011. Rovaniemen toimipiste muuttaa nyt Suosiolantielle, saman katon alle Kodin Terran ja keittiökalusteita myyvän Peltoniemi Kalusteiden kanssa. Samalla aloitetaan bonusyhteistyö, yhteisenä asiakasryhmänä Osuuskauppa Arinan omistavat lappilaiset kotitaloudet.
 
”Kaluste Varriolle järjestyi toimiva tilaratkaisu Kodin Terran yhteyteen ja tavaratalon vilkas asiakasvirta yhdistettynä osuuskaupan suosittuun bonusjärjestelmään ja -viestintään tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden liiketoiminnan kasvattamiseen Rovaniemellä”, kertoo kauppias Ari Varrio.
 
Osuuskauppa Arina on pohjoissuomalainen kuluttajaosuuskunta, jonka omistavat paikalliset kotitaloudet. Arinan tarkoituksena on tuottaa palveluja ja hyötyjä omistajille. Kodin Terra tarjoaa omistajille monipuolisia sisustamisen, rakentamisen ja puutarhan palveluja, yhteistyössä laadukkaiden tavarantoimittajien ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Omistajataloudet saavat palvelujen käytöstä hyötyjä, kuten Bonusta ja Omistajapäivinä alennusta S-Etukortilla.
 
”Kaluste Varrio täydentää Rovaniemen Eteläkeskuksen palvelutarjontaa osuuskaupan omistajille sekä lisää Kodin Terran ja sen yhteydessä toimivien palvelujen vetovoimaa. Yhteistyöstä hyötyvät ennen kaikkea lappilaiset kotitaloudet”, jatkaa Arinan rautakaupan johtaja Paavo Käsmä.

Kodin Terran kukkakaupan avajaisia vietetään tulevana viikonloppuna

Lauantain ja sunnuntain 10.–11.12. aikana arvontaan osallistuneiden kesken arvotaan 2 kpl 50 €:n ja 4 kpl 20 €:n arvoisia lahjakortteja Kodin Terran uuteen kukkakauppaan.

Avajaisten yhteydessä (la-su) jätetyt kukkasidontatilaukset nyt omistajahintaan -15 %!

Vastikään avatussa Kodin Terran eläinmaailmassa on nähty jo monenlaisia eläinvieraita. Helmikuun alussa Terrassa vierailivat suloiset maatiaiskissat pentuineen, kun taas viimeisimpänä vieraana nähtiin poliisikoirana työskentelevä Rambo.

Lauantaina 15.2.2014 Kodin Terrassa vietettiin koirien teemapäivää, jolloin eläinmaailman vieraaksi saapui poliisikoira Rambo isäntänsä Pasi Oivan kanssa.

– Rambo on 6-vuotias labradorinnoutaja, jonka yleisin työ on huumausaineiden etsiminen. Se on koulutukseltaan erikoishuumekoira ja kulkee minun mukana työkeikoilla, Rovaniemen poliisilaitoksella työskentelevä Oiva kertoo.

Oiva on työskennellyt poliisikoiraohjaajana jo vuodesta 2007 asti.

– Olen ollut aina kiinnostunut koirien kanssa touhuamisesta. Ennen Ramboa minulla oli samaa rotua oleva Nero-koira, mutta sillä oli niin paha nivelrikko, että jouduin valitettavasti luopumaan siitä. Nyt teen töitä Rambon kanssa, joka on erittäin hyvä työssään. Luonteeltaan se on nöyrä ja kiltti, Oiva kehuu koiraansa.

Korkealaatuista ruokaa koirille

Koirien teemapäivän keskeisenä aiheena oli koirien ruokinta ja hoito.  Asiakkaiden kysymyksiin vastaili aiemmin eläintenhoidon opettajana työskennellyt, nyttemmin Pro Planin myyntiedustajana ja kasvattajavastaavana toimiva Sari Kokko.

– Panostamme Pro Planilla korkeaan laatuun. Meille on tärkeää korkealaatuiset raaka-aineet ja tiukka laadunvalvonta, jota tehdään monessa eri vaiheessa valmistusprosessin aikana. Ruokien takana on myös runsaasti tutkijoiden ja eläinlääkäreiden suorittamaa tutkimus- ja kehitystyötä, Kokko toteaa.

Suomessa Pro Planin suosituin ruoka on lohipohjainen aikuisten koirien ruoka Adult Sensitive, jota on myynnissä myös Kodin Terrassa. Ainakin Rambolle kyseinen ruoka maistuu, sillä se nappaa näytepussin innoissaan mukaan.

Uusi asumisen tavaratalo Kodin Terra Rovaniemi avataan torstaina 19.8. klo 10. Avaussanat lausuvat Osuuskauppa Arinan toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio ja Rovaniemen apulaiskaupunginjohtaja Matti Ansala. Kodin Terra Rovaniemi on talousalueen suurin 12 000 m2 sisustamisen, rakentamisen ja puutarhan tavaratalo. Kodin Terra avataan otolliseen aikaan, joilloin rakentamisen ja remontoinnin markkinat ovat kääntyneet nousuun. Asiakkaiden odottama Kodin Terra palvelee n. 50 ammattilaisen voimin. Heistä n. 4/5 on uusia arinalaisia. Arina investoi Kodin Terraan n. 13,5 milj. euroa.

Arina on yli 90-vuotias pohjoissuomalainen avoin osuuskunta, jonka omistavat asiakkaat, yli 130 000 kotitaloutta, yli 60 % kaikista kotitalouksista. Muita omistajia ei ole. Arinan tehtävänä on tuottaa monipuolisia palveluja ja etuja asiakasomistajille. Arina investoi palveluihin Pohjois-Suomessa vuosittain kymmeniä miljoonia euroja. Arinan toiminnan hyödyt jäävät Pohjois-Suomeen. Osuuskunnan omistavilla asiakkailla on päätös- ja vaikutusvalta palvelujen ja etujen kehittämiseen. 

S-ryhmän valtakunnallinen Kodin Terra -ketju kasvaa voimakkaasti Suomessa. Kodin Terra Rovaniemi on 2000-luvulla perustetun ketjun 11. tavaratalo. Keväällä avattiin neljä tavarataloa eri puolille Suomea. Kodin Terra Rovaniemi avataan otolliseen aikaan, sillä RaSi ry:n tilastojen mukaan rakentamisen ja remontoinnin markkinat ovat kääntyneet nousuun. Kesäkuussa kasvua kirjattiin yli 16 % ja vuoden alusta yli 7 %. Kasvu on voimakkainta rakennustarvikekaupassa, mutta myös sisustamisen kysyntä kääntyi kesäkuussa nousuun. Puutarhakaupan kysynnän odotetaan niin ikään jatkuvan vahvana. Rovaniemellä markkinat jaetaan käytännössä uudelleen tarjonnan lisääntyessä merkittävästi.

’Kodin Terra täydentää lappilaisten asiakasomistajien tarjontaa sisustamisen, rakentamisen ja puutarhan palveluilla. Monipuolinen valikoima, 35 000 tuotetta ja saman verran tilaustuotteita, tarjoaa runsaasti uusia ideoita ja ratkaisuja. Tarjoamme myös sisustus-, keittiö- ja pihasuunnittelua, sahauspalvelun sekä myymme Jetta-taloja. Meiltä voi vuokrata peräkärryn tai tilata kuljetus- ja asennuspalvelut. Uudistamme rautakaupan perinteistä kauppatapaa ja tarjoamme asiakkaille tuotteet pysyvästi edullisin hyllynreunahinnoin sekä tietysti S-Etukortilla jopa 5 % Bonusta ja 0,5 % maksutapaetua. Kodin Terra palvelee keskimäärin 50 arinalaisen ja useiden yhteistyökumppaneiden voimin’, kertoo Rovaniemen Kodin Terra -johtaja Kaija-Liisa Silvennoinen.

’Asiakkaat ovat pitkin vuotta kertoneet odottavansa Kodin Terran lisäystä sisustamisen, rakentamisen ja puutarhan tarjontaan Rovaniemelle. On hienoa avata tavaratalo nousujohteiseen markkinaan ja positiivisin asiakasodotuksin. Toki odotukset luovat aina pieniä paineitakin, mutta haluamme täyttää ja jopa ylittää ne. Otamme mielellämme vastaan palautetta asiakkailta. Asiakasomistajat voivatkin liittyä Kodin Terra Rovaniemen sähköiseen asiakaspaneeliin. Tervetuloa tutustumaan palveluihin, tekemään ostoksia ja antamaan palautetta’, jatkaa Silvennoinen.

Kodin Terra Rovaniemi on Osuuskauppa Arinan vuoden 2010 suurin yksittäinen investointi, n. 13,5 miljoonaa euroa. Hankkeen pääurakoitsijana toimi Skanska Talonrakennus Oy Lappi ja pääsuunnittelijana Arkkitehtuuritoimisto Seppo Valjus Oy. Rakennushanke on toteutettu pitkälti pohjoissuomalaisin voimin. Rakennushankkeeseen on osallistunut rakennusalan ammattilaisia yhteensä 25 henkilötyövuoden verran.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Arina, toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio, p. 050 539 8807, etunimi.sukunimi@sok.fi

Osuuskauppa Arina, Kodin Terra ketjujohtaja Paavo Käsmä, p. 050 502 4003, etunimi.sukunimi@sok.fi

Osuuskauppa Arina, Kodin Terra-johtaja, Rovaniemi Kaija-Liisa Silvennoinen, p. 044 788 5051, etunimi.sukunimi@sok.fi

Kodin Terra Rovaniemi, Suosiolantie 8, Rovaniemi. Puh. 044 788 5050. Avoinna ma-pe klo 7-21, la klo 8-18 ja su klo 12-18. www.kodinterra.fi

Osuuskauppa Arinan elokuussa 2010 Rovaniemelle avattavan Kodin Terran urakkasopimukset allekirjoitettiin Levin S-marketin ja 24h ABC-automaatin avajaisten yhteydessä. Urakkasopimukset allekirjoittivat Skanska Talonrakennus Oy Lappi, Sortavalan Sähkö Oy, Lapin LVI-Asennus Oy, Are Oy ja Novemera Oy. Rovaniemen Kodin Terrasta tulee 12 000 m2:llä alueen suurin sisustamisen, rakentamisen ja puutarhan tavaratalo. Arina investoi Rovaniemen Kodin Terraan 13,5 milj. euroa.

Osuuskauppa Arinan omistavat asiakkaat, lähes 130 000 pohjoissuomalaista kotitaloutta. Arinan tehtävänä on tuottaa heille taloudellista hyötyä kehittämällä monipuolisia palveluja. Rovaniemen Kodin Terra vastaa kysyntään sesongista riippuen 35-60 työntekijän voimin.

’Kodin Terra -palvelukonsepti tuo kotitalouksille uutta tarjontaa sisustamiseen, rakentamiseen ja puutarhaan. Rovaniemen Kodin Terran monipuolinen valikoima tulee vilkastuttamaan alan kysyntää. Lapin talousalueella n. 60 prosenttia kotitalouksista on Arinan omistajia. Kodin Terra antaa heille uusia ideoita ja ratkaisuja sisustamiseen, rakentamiseen ja puutarhaan ’, kertoo Rovaniemen Kodin Terra-johtaja Kaija-Liisa Silvennoinen.

Rovaniemen Kodin Terran tuotevalikoimassa on 35 000 tuotetta. Lisäksi tilausmyynnin kautta on saatavissa saman verran tuotteita. Asioinnin ja ostamisen helppouteen kiinnitetään erityistä huomiota. Erityiskohderyhmänä ovat naisasiakkaat, jotka arvostavat viihtyisyyttä, toimivuutta ja käytännöllisyyttä. Aukioloajat ovat asiakasystävälliset.

’Tavoitteenamme on haastaa nykyiset toimijat rautakaupassa uudenlaisella hinnoittelutavalla, pysyvästi edullisilla hinnoilla. Pysyvästi edulliset hinnat yhdistettynä jopa 5 prosentin Bonukseen ja 0,5 prosentin maksutapaetuun ovat uutta toimialalla’, jatkaa Kaija-Liisa Silvennoinen.

S-ryhmä rakentaa uutta Kodin Terra -verkostoa vauhdilla. Tällä hetkellä toiminnassa on kuusi yksikköä, vuonna 2010 uusia yksiköitä avataan Rovaniemen lisäksi neljä yksikköä. Verkosto kasvaa lähivuosina 15 yksikköön. Arinalla on suunnitteilla seuraava Kodin Terra Oulun seudulle. Oulun Kodin Terra on tavoitteena avata lähivuosina.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Arina, toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio, etunimi.sukunimi@sok.fi

Osuuskauppa Arina, Kodin Terra ketjujohtaja Paavo Käsmä, etunimi.sukunimi@sok.fi

Osuuskauppa Arina, Kodin Terra-johtaja, Rovaniemi Kaija-Liisa Silvennoinen, etunimi.sukunimi@sok.fi

Kodin Terra Rovaniemi, Suosiolantie 8, 96320 Rovaniemi. www.kodinterra.fi