Uudelta liikepaikalta, Pudasjärven keskustan tuntumasta löytyvä ABC-liikennemyymälä keräsi tuvan täyteen ihastelijoita heti ovien avauduttua. Uutta liikennemyymälää ja sen monipuolisia palveluita oli selkeästi odotettu innolla.

Asioimisen helppoutta tyylikkäässä ympäristössä

Uusi ABC-liikennemyymälä tarjoaa monipuoliset palvelut sekä paikallisille omistajille että matkailijoille. Auton tankkauksen lisäksi omistajia palvelevat mm. 162 paikkainen kahvila-ravintola ja 24-paikkainen kabinetti, hyvän valikoiman elintarvikkeita tarjoava myymälä sekä Hesburger, jolla voi asioida myös Drive In-luukun kautta. Lapsivieraita varten löytyvät leikkipaikat sekä sisältä että ulkoa ja koiraparkki helpottaa eläinten kanssa liikkuvia. Uusina palveluina ABC:lta löytyvät myös matkaparkki matkailuautoille sekä myöhemmin käyttöön otettavat ABC-lataus -sähkölatauspaikat.

Rakennuksen ulkomiljöössä haluttiin ottaa huomioon Pudasjärven hirsirakentamisen kulttuuri ja sisällä omistajaa odottaa rauhallinen ja tyylikäs sisustus. Asiakastilojen lisäksi suunnittelussa kiinnitettiin erityistä huomioita myös henkilökunnan työskentelytilojen toimivuuteen sekä ympäristöystävällisyyteen.

– Vaikka Koillisportista oli haikeaa lähteä, olemme kaikki odottaneet innolla uutta liikennemyymälää. Uusissa, nykyaikaisissa tiloissa voimme palvella omistajia yhä paremmin ja monipuolisemmin. Omistajien toiveita on kuunneltu tarkalla korvalla ja esimerkiksi ravintolastamme saa nyt paljon toivottua pitsaa. Pudasjärveläisten luottamus Arinaan ja sen palveluihin mahdollistivat investoinnin tähän uuteen liikennemyymälään ja me arinalaiset puolestamme haluamme tarjota omistajillemme parasta mahdollista palvelua näissä hienoissa tiloissa. Rakkaudesta omaan alueeseen ja koko Pohjois-Suomeen, toteaa liikennemyymäläpäällikkö Jatta Kaijala.

ABC Pudasjärven henkilökunta

ABC Pudasjärven arinalaiset odottivat malttamattomina uuden työpaikkansa esittelyä omistajille.

Kauan odotettu uusi Vaalan ABC-liikennemyymälä avasi ovensa torstaina 1.7. klo 10. Jo keskiviikkoiltana vietettyjen kutsuvierasavajaisten aikana moni vaalalainen ja moni alueella liikkunut kävi kokeilemassa liikennemyymälän ovea.

Skandinaavista tyylikkyyttä ja astronautti-apina lasten ilona

Vaalan ABC-liikennemyymälä tarjoaa monipuoliset palvelut sekä paikallisille omistajille, että matkailijoille. Sisustus on tyylikäs ja rauhoittava, rauhallinen ja äänieristetty kabinetti mahdollistaa monipuoliset tilaisuudet, myymälä tarjoaa hyvän valikoiman elintarvikkeita ja monipuolinen ravintolalista mahdollistaa ruokailun moneen makuun. Lapsivieraita ei ole unohdettu sillä omasta leikkinurkkauksesta löytyy monenlaista tekemistä sekä monelle vanhemmallekin Speden Speleistä tutun nopeustestin.

– ­Omistajien lisäksi myös henkilökuntamme on odottanut avausta innolla. Työskentelytilat ovat nykyaikaiset ja kaikki on mietitty yhdessä, jotta sekä henkilökuntamme, että omistajat ovat tyytyväisiä uusissa tiloissa. Rakentamisessa on pyritty ympäristöystävällisyyteen ja esimerkiksi myymälän kylmäkalusteet on varusteltu ovilla, jotta voidaan säästää energiaa, kertoo liikennemyymäläpäällikkö Kari Paakkola.

Piha-alueen remontti jatkuu vielä osittain, sillä piha saa myöhemmin vielä koiraparkin sekä 8 ABC-lataus -sähkölatauspaikkaa.

Lisätietoja:

Soile Tikkala, ryhmäpäällikkö, ABC ja LähiStoppi, 050 566 1317, soile.tikkala@sok.fi

Kari Paakkola, ABC Liikennemyymäläpäällikkö, 044 788 4873, kari.paakkola@sok.fi

Vaalalaisten omistajien odotus on pian ohi ja upouusi, nykyaikainen ABC-liikennemyymälä avautuu torstaina 1.7.

– Uudesta liikennemyymälästä haluttiin rakentaa paikka, mihin on yhtä mukava tulla herkuttelemaan ja rentoutumaan kuin omaan olohuoneeseen. Uusi liikennemyymälä tulee olemaan edellistä tilavampi, valoisampi ja kaikinpuolin viihtyisämpi, kertoo ABC Vaalan liikennemyymäläpäällikkö Kari Paakkola.

Uusi liikennemyymälä sisältää noin satapaikkaisen asiakasravintolan, kesäterassin, entistä laajemman marketin sekä selkeämmän parkkialueen.

– Loistavan asiakaskokemuksen aikaansaamiseksi olemme ottaneet huomioon myös omistajien erilaiset kulkupelit. Parkkipaikalle mahtuu 61 henkilöauton lisäksi raskasajoneuvot, linja-autot sekä myös mopot ja moottorikelkat. Sähköautoilijoiden matkantekoa sujuvoittaaksemme meiltä tulee löytymään jatkossa myös sähköautojen latauspiste, joka valmistuu syksyllä, Paakkola kertoo.

– Yhdessä me huolehdimme alueemme elinvoimaisesta tulevaisuudesta ja teemme Pohjois-Suomesta yhä paremman paikan elää. Teemme tätä Rakkaudesta Pohjois-Suomeen, Paakkola toteaa.

Jokainen liikennemyymälä on sydän, tykkäys ja bonusta Pohjois-Suomelle! Se on se osuustoiminnan voima.

Osuuskauppa Arina viimeistelee suunnitelmaansa sähköautojen latauspisteiden rakentamisesta n. sataan toimipaikkaan vuoden 2024 loppuun mennessä. ABC-latausverkosto rakennetaan Arinan ABC-liikennemyymälöidenLähiStoppien, PrismaS-market ja Saleyksiköiden sekä Sokos Hotellien yhteyteen. Latauspisteiden sähkö on uusiutuvaa energiaa. 

Ladattavien autojen määrä on voimakkaassa kasvussa. ABC-ketjun arvion mukaan sähköautoja tai ladattavia hybridejä arvioidaan olevan Suomessa vuonna 2030 yli 500 000. Kasvava ladattava sähköautokanta edellyttää huomattavasti nykyistä laajempaa ja saavutettavampaa latausverkostoa. 

– Osuuskauppa Arina haluaa omalta osaltaan olla rakentamassa veto- ja elinvoimaista Pohjois-Suomea. Sähköautojen latausverkosto tulee palvelemaan niin arinalaisia omistajia kuin Pohjois-Suomeen matkailijoitakin. Arinan toimipaikkojen ensimmäiset ABC-latauspisteet avataan vielä tämän vuoden aikana Pudasjärven ja Vaalan uusien ABC-liikennemyymälöiden yhteyteen. Olemme vastuullisena suomalaisena toimijana mukana toteuttamassa yhteisiä ilmastotavoitteita, Osuuskauppa Arinan toimialajohtaja Jari Karjalainen kertoo. 

Kaikki uudet sähkölatauspisteet toimivat saman ABC-lataus-brändin alla riippumatta siitä, minkä toimipaikan yhteydessä ne ovat. 

Markkinoiden helpoin ja luotettavin lataus

ABC-latauksen tavoitteena on olla asiakaskokemuksen ja luotettavuuden näkökulmasta markkinoiden johtava latauspalvelun tarjoaja. Tavoitteeseen päästään markkinoiden parhailla laitteilla, helpolla ja nopealla asioinnilla sekä kilpailukykyisellä hinnalla, jonka päälle S-Etukorttia käytettäessä kertyy myös Bonusta. 

Asiointi ja maksaminen tapahtuu ABC-mobiililla, jota käyttää jo sadattuhannet tyytyväiset asiakkaat. Vaihe vaiheelta ABC-mobiilista on kehitetty sovellus, jossa on kaikki autoilijan tarvitsemat palvelut. 

Sähkö uusiutuvaa tuulivoimaa, laitteet Suomesta

Latauspisteiden sähkö on S-ryhmän pääosin itse tuottamaa uusiutuvaa tuulivoimaa. S-ryhmässä on investoitu jo vuosia tuulivoimaan sekä aurinkosähköön.

Laitteistot toimittaa kotimainen sähkölatauslaitteiden edelläkävijä Kempower, jonka laitteistoista asiakkaat ovat antaneet tyytyväistä palautetta. Kempowerin laitteistot rakennetaan Lahdessa.

S-ryhmä sähköistämässä koko Suomen

Osuuskauppa Arinan latauspisteverkoston laajentaminen on osa S-ryhmätasoista hanketta. S-ryhmän tavoitteena on rakentaa vuosien 2021–2024 aikana koko maan kattava sähköautojen latauspisteverkosto ABC-asemien, markettien ja hotellien yhteyteen. Laajan sähkölatausverkoston kehittämisen ohella kehitetään myös muita liikenteen energiamuotoja.

 

Lisätietoja: 
toimialajohtaja Jari Karjalainen, liikennemyymälä- ja polttonestekauppa, 050 593 8088,
jari.s.karjalainen@sok.fi 

myynti- ja kehityspäällikkö Olli-Pekka Pohjanen, liikennemyymälä- ja polttonestekauppa, 044 7884857,
olli-pekka.pohjanen@sok.fi 

Osuuskauppa Arina rakentaa uuden ABC-liikennemyymälän Vaalaan. Rakentaminen on vastikään aloitettu ja uuden liikennemyymälän arvioitu valmistumisaika on vuoden 2021 kesällä.

– Uudesta liikennemyymälästä halutaan rakentaa paikka, mihin on yhtä mukava tulla herkuttelemaan ja rentoutumaan kuin omaan olohuoneeseen, koska omistajillehan tätä ollaan tekemässä. Nyt rakenteilla olevasta liikennemyymälästä tulee entistä tilavampi, valoisampi ja kaikin puolin viihtyisämpi, kertoo ABC Vaalanportin liikennemyymäläpäällikkö Kari Paakkola.

Nykyinen ABC-liikennemyymälä palvelee omistajia uuden ABC:n avautumiseen asti ja nykyiset työntekijät siirtyvät aikanaan avautuvaan uuteen ABC-liikennemyymälään. Tuleva liikennemyymälä sisältää noin satapaikkaisen asiakasravintolan, kesäterassin, entistä laajemman valikoiman marketin sekä selkeämmän parkkialueen.

– Loistavan asiakaskokemuksen aikaansaamiseksi otamme vahvemmin huomioon myös omistajien kulkupelit. Parkkipaikalle mahtuu 61 henkilöauton lisäksi raskasajoneuvot, linja-autot sekä myös mopot ja moottorikelkat. Sähköautoilijoiden matkantekoa sujuvoittaaksemme meiltä tulee löytymään jatkossa myös sähköautojen latauspiste, Paakkola kertoo.

– Nykyinen liikepaikka on tullut teknisesti tiensä päähän, joten nyt on hyvä tilaisuus tarjota omistajillemme kiitosta palveluidemme aktiivisesta käytöstä. Uusi ABC-liikennemyymälä on tarkoitettu sekä vaalalaisille omistajille että ohiajaville matkailijoille. Yhdessä me huolehdimme alueemme elinvoimaisesta tulevaisuudesta ja teemme Pohjois-Suomesta yhä paremman paikan elää. Teemme tätä Rakkaudesta Pohjois-Suomeen, Paakkola toteaa.

Lisätietoja:
liikennemyymäläpäällikkö Kari Paakkola, 044 788 4873, kari.paakkola@sok.fi
ryhmäpäällikkö Soile Tikkala, 050 566 1317, soile.tikkala@sok.fi

Osuuskauppa Arina aloittaa uuden ABC-liikennemyymälän rakentamisen Pudasjärvelle. Uusi liikepaikka tulee sijaitsemaan keskustan lähelle rakennettavan kiertoliittymän ja hyvinvointikeskuksen viereen. Rakentaminen aloitetaan vuoden 2020 aikana ja investoinnin kokonaisarvo tulee olemaan 6,5 M€.

Monipuoliset palvelut paikallisille ja ohiajaville

Tuleva liikennemyymälä tarjoaa pudasjärveläisille ja ohiajaville matkailijoille kahvila-ravintolan, Hesburgerin, ruokamarketin ja polttonestejakelimon sekä sähkölatauspisteen. Noin vuoden kestävän rakennusprojektin jälkeen uusi ABC-liikennemyymälä on valmiina omistajilleen syksyllä 2021.

– Osuuskauppa Arinan omistavat alueemme kotitaloudet ja meidän tehtävänämme on tarjota palveluja ja hyötyjä omistajillemme. Heidän Arinasta ostamansa tuotteet ja palvelut ovat myös ostoksia Pohjois-Suomen ja pohjoissuomalaisten hyväksi. Sijoituksia, jotka palautuvat takaisin mahdollistaen palveluiden kehittämisen. Niillä euroilla rakennetaan seuraavaksi uusi Pudasjärven ABC -liikennemyymälä, kertoo Osuuskauppa Arinan toimialajohtaja Jari Karjalainen.

Nykyinen ABC-liikennemyymälä palvelee omistajia uuden ABC:n avautumiseen asti ja nykyiset työntekijät siirtyvät aikanaan avautuvaan uuteen ABC-liikennemyymälään.

– Nykyinen liikepaikka on tullut teknisesti tiensä päähän, joten on hienoa päästä kehittämään palveluita Pudasjärvellä. Uusi ABC-liikennemyymälä on tarkoitettu sekä Pudasjärveläisille omistajille että ohiajaville matkailijoille. Toimipaikan rakentamisen mahdollistamisesta kuuluu kiitos aktiivisille omistajillemme ja Pudasjärven kaupungin yhteistyökyvylle. Yhdessä me huolehdimme alueemme elinvoimaisesta tulevaisuudesta ja teemme Pohjois-Suomesta yhä paremman paikan elää. Rakkaudesta Pohjois-Suomeen, Karjalainen toteaa.

ABC Pudasjärven asemapiirros

Lisätietoja:
toimialajohtaja Jari Karjalainen, 050-5938088, jari.s.karjalainen@sok.fi

Osuuskauppa Arina nykyaikaistaa Muhoksella perinteisen polttoneste-, kahvio- ja autonpesupalvelun. Nykyinen kiinteistö puretaan ja tilalle rakennetaan kokonaisuus, johon tulee nykyisten palvelujen lisäksi uusi Hesburger-ravintola. Arina investoi uudistukseen n. 2 milj. euroa ja työpaikat lisääntyvät nykyisestä neljästä 10-15 työntekijään. Tavoitteena on avata uusi kokonaisuus loppukeväästä 2016.

Arina on pohjoissuomalainen kuluttajaosuuskunta, jonka omistavat paikalliset kotitaloudet, Muhoksella lähes 80 %:ia kaikista kotitalouksista. Osuuskaupan tarkoitus on tuottaa palveluja ja hyötyjä omistajilleen. Muhoksella palvelutarjonta kattaa S-marketin ja uudistettavan palvelukokonaisuuden.

Arina uudistaa perinteisen Muhos-kahvion, polttonestejakelun ja autonpesuhallin. Nykyinen toiminta päättyy elokuun puolivälissä, jonka jälkeen kiinteistö puretaan. Henkilöstö pyritään sijoittamaan rakentamisen ajaksi osuuskaupan muihin toimipaikkoihin.

Uusi palvelukokonaisuus sisältää Hesburger-ravintolan, ABC Car Wash –pesuhallin, ABC-automaattiaseman ja myymälän, josta saa kysytyimpiä päivittäistavaroita sekä Veikkauksen, Toton ja RAY:n palveluja.

Nykyisen kiinteistön purkutyöt on tarkoitus käynnistää heti toiminnan päätyttyä. Uuden kiinteistön rakentaminen on tarkoitus käynnistää siten, että valmista olisi loppukeväästä 2016. Suunnittelusta vastaa Arkkitehtuuritoimisto Seppo Valjus Oy.

Muonion ABC-polttonesteasema on suljettu eilen havaitun polttonestevuodon vuoksi. Vastikään tehdyn säiliötankkauksen yhteydessä säiliön ohi on vuotanut n. 1000 litraa dieselöljyä, jota on päätynyt myös läheiseen jokeen.

Paikalliset pelastusviranomaiset ja kiinteistön omistaja ovat yhteistyössä välittömästi vuodon havaittuaan käynnistäneet korjaavat toimenpiteet lisävahinkojen estämiseksi. Suurin osa öljystä on jo saatu talteen. Vuodosta saastunut maaperä poistetaan. Vika on paikallistettu ja se korjataan.

Osuuskauppa Arina pahoittelee tapahtunutta ja pyrkii osaltaan minimoimaan vahingot. ABC-polttonesteasema avataan, kun korjaavat toimenpiteet on tehty.

Päivitetty 20.4.2015

Muonion ABC-polttonesteasema on jälleen käytössä.

Osuuskauppa Arina avaa Oulun Tuirassa maanantaina 3.6. uuden palvelukokonaisuuden, joka sisältää Hesburger-ravintolan, ABC CarWash pesukadun sekä uudistetun ABC-automaattiaseman. Hesburger palvelee sisäravintolan lisäksi Drive in autokaistalla. ABC-automaattiasemalla on tarjolla uusi EkoFlex E85 polttoainelaatu. Arinan omistajat saavat palveluista S-Etukortilla Bonusta ja maksutapaetua sekä hintaetuja. Kokonaisuus työllistää Annika Vähäsen johdolla n. 20 Arinalaista.

Osuuskauppa Arinalla on Oulussa ennestään Hesburger-ravintola Prisma Limingantullin yhteydessä. ABC CarWash Tuira on Arinan ensimmäinen pesukatu. ABC-verkosto kattaa Oulussa Tuira mukaanlukien 8 automaattiasemaa.

Uusi ABC CarWash pesukatu tarjoaa monipuolisen pesuvalikoiman: kestovahapesun, kiiltovahapesun, pehmoharjapesun ja harjattoman pesun. Kestovahapesu sisältää uudenlaisen ShineTecs-käsittelyn. ShiteTecs-vahaus suojaa auton maalipintaa kuin käsivahaus, suojaten maalipintaa happamalta sateelta ja auringonvalolta sekä muodostaen likaa hylkivän kalvon. ShineTecs-vahaus korjaa maalipinnan epätasaisuuksia täyttämällä maalipinnan huokoisuutta ja tuo maalipinnalle ainutlaatuisen kiillon.

Uusi ABC CarWash pesukatu on luontoystävällinen ja myrkytön.

Osuuskauppa Arinan omistavat asiakkaat, 145 000 pohjoissuomalaista kotitaloutta. Arinan tehtävänä on tuottaa palveluja ja hyötyjä omistajille. Hesburger, ABC CarWash ja ABC-automaattiasema täydentävät Arinan palveluja Tuirassa ja Oulujoen pohjoispuolella.

Arina tarjoaa omistajille ABC CarWash pesut omistajahintaan: S-Etukortilla saa pesuista -3-5 euron alennuksen sekä Bonuksen ja maksutapaedun päälle. Tarjolla on myös sarjapesukortti 5 ja 10 pesulle.

Burgereita, autonpesua ja polttoainetta… Tätä kaikkea saa kesäkuun alusta lähtien Oulun Tuirasta!

Arinan omistajat saavat käyttöönsä uusia palveluita, kun Tuiraan avataan maanantaina 3.6.2013 Hesburgerin, ABC CarWashin ja polttoainemyynnin yhdistävä palvelukonsepti. Uusi yksikkö työllistää lähes kaksikymmentä henkilöä.

– Palvelukombinaatio on aivan uudenlainen, ja uskomme sen palvelevan lähialueen ihmisiä monipuolisesti. Toimipaikka sijaitsee vilkkaiden liikenneyhteyksien taitteessa, joten toivomme nälkäisten asiakkaiden ja autoilijoiden löytävän helposti paikalle, ravintolapäällikkö Annika Vähänen toteaa.

Hesburgerissa on lähes 70 asiakaspaikkaa, ja käytössä on myös näppärä Drive in – kaista.

Nykyaikaista autonpesua

Toimipaikan yhteyteen tulee Oulun nykyaikaisin pesukatu, ABC CarWash. Pesuvaihtoehtoja on neljä: harjaton pesu, pehmoharjapesu, kiiltovahapesu ja ShineTecs-kestovahapesu. ShineTecs – vahaus on uutta Oulun alueella, ja se antaa autolle ainutlaatuisen kiillon.

– Pesuvaihtoehtoja löytyy moniin eri tarpeisiin. Tuiran ABC CarWash on myös ensimmäinen paikka Oulussa, jossa auton voi pestä asiakasomistajahintaan, pesukadusta vastaava Rauno Paasimaa vinkkaa.

Polttoainepisteessä on tarjolla uusi ja ympäristöystävällinen EkoFlex E85, joka soveltuu Flexfuel – moottorilla varustettuihin autoihin.